Search
kedd 23 április 2024
  • :
  • :

Szinkronúszás

Szinkronúszásban a magyarok előre léptek

A hazai rendezésű 17. FINA vizes világbajnokságon a szinkronúszás versenyszámainak július 22-ig a festői környezetű Városliget ad otthont.

1FinamagyarA világbajnokság harmadik napján, este hét órától kezdődött a csapat technikai kűr versenyének selejtezője, melyen válogattunk tizedikként ugorhatott a vízbe. Megható volt, ahogy az 5000 néző befogadására alkalmas helyszínen felzúgott a tömeg, biztatva a magyar hölgyeket. A mieink az előkelő 15. helyen végeztek, ami a 2013-as barcelonai 20. hely után nagy előrelépés.

Dávid Krisztina, Kezdi Fanni, Lukovszky Sarolta, Riemer Alexandra Barbara, Kertai Lili, Kiss Szofi, Rényi Luca és Schwarz Dóra Anett alkotta csapat 76,9077-es össz-pontszámot kapott. A produkciót követően vastaps és üdvrivalgás fogadta pódiumra fellépő hölgyeket.

1KisSzofiKiss Szofi egyéniben a valaha volt legjobb magyar eredményt érte el, 13. lett. És Schwarz Dórával párosban is jól szerepelt.

A csapatverseny technikai kűrjének selejtezőjét – ahogy eddig mind a négy szinkronúszó számot – az oroszok nyerték. A második helyen Kína végzett, a selejtező képzeletbeli dobogójának harmadik fokára pedig Japán állt fel, alig két tized pontszámmal megelőzve az ukránokat.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.