Search
szerda 24 április 2024
  • :
  • :

80 éves a Margitszigeti Szabadtéri Színpad

80 éves a Margitszigeti Szabadtéri Színpad

1BanA Margitszigeti Szabadtéri Színpad 1938- tól működik, jövőre 80 éves lesz. A jubileumi évadban „Ajándék Budapestnek” mottóval ingyenes közösségi eseményekkel és szuperprodukciókkal várják a közönséget – jelentette be Bán Teodóra a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az ünnepi évad eseményeit ismertető sajtótájékoztatón a Margitszigeti Casinóban.

Tarlós István főpolgármester a jubileumi évad fővédnöke az eseményre küldött üzenetében elmondta, hogy a 80 éves létesítmény nemzetközi viszonylatban is a komolyzene és a zenés színház rangos helyszíneként működik. A nívós repertoár belföldről és külföldről egyaránt látogatókat vonz a fővárosba, amelynek vezetése elkötelezett a Margitsziget további fejlesztésében.

1SzalaySzalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a főváros sikertörténetének nevezte a Szabad Tér Színházat, amely mindig magas kulturális színvonalat képviselt. A 2017-es évad programja több mint százezer nézőt vonzott, amely az elmúlt évhez képest 20 százalékos növekedést jelent.

A Margitsziget megújult, megszépült, virágossá vált – mondta Szabó József, a Főkert NZrt. vezérigazgatója, aki megköszönte az együttműködés lehetőségét, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának.

1KapolnaiKápolnai Andrástól, az Antenna Hungária vezérigazgatójától megtudtuk, kivetítőkön keresztül a város egyes szabad- és közösségi terein élőben követhetik a nézők a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadok bizonyos előadásait, koncertjeit. A videó közvetítések mobiltelefonon, tableten és laptopon is elérhetővé válnak.

Bán Teodóra bejelentette, hogy az ünnepi évad közösségi eseményeit 2018. június 9-én nyitják a Margitszigeti nagyréten „Mezítláb a réten” címmel, ahol Alexander Rybak hegedűművész, énekes és zeneszerző fellépésével ingyenes koncert lesz. És kísérletet tesznek a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara koncertjén egy „keringőzés világrekordjának” a felállítására is.

A Köss ki nálunk! címmel meghirdetett programsorozat keretében megnyílik a Duna-parton, a színház kikötőjében egy különleges közösségi tér, füvesített és fákkal betelepített uszály, az Akusztik Beach is a MAHART PassNave és a Főkert Nonprofit Zrt. közreműködésével. Az új helyszínen esténként gyertyafény mellett tartanak koncerteket.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.