Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

Szent Márton-napi Libalakoma

Szent Márton-napi Libalakoma kampány

A Szent Márton-napi legenda újjáélesztése és népszerűsítése érdekében a Magyar Turisztikai Ügynökség meghirdette a Szent Márton-napi Libalakoma kampányt november 7-én a Belvárosi Piacon. A sajtótájékoztatón dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elmondta, hogy a Libalakoma kampány nem csak a hazai gasztroturizmust népszerűsíti, belföldi utazásra is inspirál.

1GullerDr. Guller Zoltán bejelentette, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség országos felhívásához több száz étterem csatlakozott. A kampány keretében a vendéglátóhelyek a liba köré építik fel menüajánlataikat, emellett fókuszba helyezik a helyi, évszakra jellemző alapanyagokat, valamint az újborokat is. Mint mondta, fontos küldetésének tartja a Szent Márton napjához kötődő hagyományok újjáélesztését és minél szélesebb körben való megismertetését, amely a magyar liba becsületét is helyreállítja. Az MTÜ átfogó, országos integrált kampányában kiemelten népszerűsíti a Libalakomához csatlakozott vendéglátó egységeket, valamint intenzív kommunikációs kampányt folytat annak érdekében, hogy minél többen kapjanak kedvet, és tervezzenek programot november 11-re.

1HHamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke a Szent Márton-napi tradicionális ételeket és a liba alapú fogások szerepét ismertette a magyar gasztronómiában.

Szulló Szabina konyhafőnök a magyar alapanyagok fontosságát emelte ki, két általuk kreált libaétel-különlegességet kiemelve.

Krasznai Zsófia nemzetközi borakadémikus az újbor hagyományáról, jellegzetességeiről, valamint a libaételekhez való párosításáról beszélt. 1Szabina

A sajtótájékoztatót követően a meghívott gasztro-újságírók Szulló Szabina konyhafőnök szervírozásában különleges liba ételeket kóstolhattak.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.