Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

28. Városligeti Gyermeknap

28. Városligeti Gyermeknap

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen a 28. Városligeti Gyermeknapot rendezi meg május 26-27-én jelentették be a Főpolgármesteri Hivatal sajtóközpontjában. Az esemény részletes programját Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Edvi Péter a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke, Kozári Edina a Mercedes-Benz Hungária Kft. marketing és PR vezetője mutatta be.

A gyermekszínpadon fellép Gubás Gabi, az Aranyszamár Színház, Malek Andi és az eSzeMent MeseBand, a ByTheWay zenekar, Tabáni István, a Budapesti Operettszínház és a Magyar Állami Opera művészei, a Kaláka együttes, a New Dance World, Sing Along “Clap&Jump”, az Angel Dance Táncstúdió, Ivett bohóc és Nóri zsonglőr, az Állami Artistaképző Intézet diákjai, az Osztováta Együttes, a Kákics Együttes és a Blinky Ball Kid-Ball Csoport.

Nemzetek Utcájában május 28-án, 10-18 óra között több nagykövetség, kulturális intézet mutatja be országa hagyományait, kulturális és gasztronómiai sajátosságait, szokásait. A Nagykövetségek Színpadán Indonéz és tatár gyerekek előadásai, keleti táncbemutató, orosz néptáncbemutató, latin dalok Rafa, Luzmi, Luis és barátaik előadása lesz látható.

Biztonságos Internet Sátorban május 27-28-án, 10-19 óra között a biztonságos Internet használat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várnak minden érdeklődőt.

A Magyar Lovasterápia Szövetség munkatársai és a gyerekek a nagyközönség számára három lovasterápiás bemutatót tartanak: 11.00, 14.00 és 16.00 órai kezdettel.

OTP Bank Kalandpark: az OTP Fáy András Alapítvány OK Központja interaktív pénzügyi játékokkal, érdekes fejtörőkkel és nyereményekkel várja a gyerekeket. OTP Bank Gyermeknapi Focikupa, május 27-28-án. Focibajnokság általános iskolások részére. Fogászati szűrés a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank Fogászati szűrőbuszában, május 27-28-án, 10-19 óra között.  Nőgyógyászati szűrőkamion május 27-28-án, 10-17 óra között – orvosi szaktanácsadás és tájékoztatás.

Véradás! A Magyar Vöröskereszt véradásra vár minden 18 és 60 év közötti önkéntest május 27-28-án, 11.00-16.00 óráig a Vajdahunyad sétányon, a Babarét mellett.

Tájfutás: május 27-28-án, 10-18 óra között az Olof Palme sétánynál.

Mercedes MoKi gyermeksátor a biztonságos közlekedésért, május 27-28-án. A Mercedes-Benz Hungária Kft. által indított MobileKids (MoKi) program játékos formában hívja fel a 4-10 éves korosztály figyelmét a biztonságos közlekedés fontos kérdéseire, illetve szórakoztató módon tudatosítja a gyerekekben azokat a közlekedési magatartásformákat, melyek az önálló közlekedéshez szükségesek. A program megújult honlapja számos érdekességgel, online játékkal várja nem csak a gyerekeket: www.kozlekedjbiztonsagosan.hu.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta szervezi Budapest Főváros Önkormányzatával közösen a Városligeti Gyermeknapot. A szervezők számára a kezdetektől fontos volt, hogy ezzel a rendezvénnyel több százezer hátrányos helyzetű gyermek és családja számára nyújtsanak színvonalas, kulturált, ingyenes programot, akiknek erre másképp nem lenne lehetőségük. A Gyermekmentő és a Főváros szponzorok bevonásával finanszírozza a gyermeknapi rendezvényt. A programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.