Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

MÁV Szimfonikus Zenekar 2018-2019

Igazi sztárparádé a MÁV Szimfonikus Zenekar 2018-2019-es évadán

A sajtótájékoztatón Lendvai György, ügyvezető igazgató kiemelten beszélt a zenekar mesterbérletéről, hiszen olyan művészek érkeznek, mint például Maxim Vengerov, Charles Dutoit, Roby Lakatos és Kobayashi Ken-Ichiro, de többek között Rost Andrea és Komlósi Ildikó is fellépnek az új évadban a Zenekarral. Mint mondta, ez csak ízelítő az új évad vendégelőadóinak impozáns névsorából.

1LendvaiGyIsmét tíz bérletsorozatot mutat be a MÁV Szimfonikus Zenekar a Művészetek Palotájában, a Zeneakadémián, az Olasz Kultúrintézetben, a Festetics Palotában, valamint a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Emellett számos hazai és külföldi bérleten kívüli előadással örvendeztetik meg közönségüket, valamint folytatódnak nagy sikerű családi koncertjeik is. Hetedik szezonját kezdi a Zenekarral az idén a Francia Köztársaság Becsületrendjének lovagi fokozatával és a finn állam Fehér Rózsa Lovag-i címével kitüntetett vezető karmester és művészeti vezető, Csaba Péter. Több mint tíz alkalommal láthatják majd a zenekar élén a szezonban, mellette Takács-Nagy Gábor, volt művészeti vezető, Kesselyák Gergely karmester, valamint Kobayashi Ken-Ichiro tiszteletbeli karmester is több alkalommal dirigálja majd az együttest.

Kiemelkedő eseménye lesz az évadnak a MÁV Szimfonikus Zenekar Japán turnéja. A kezdeményezés Ingrid Fujiko Hemming zongoraművésznőtől ered, aki évek óta visszatérő vendége a zenekarnak. Az apropó pedig, hogy Japán 150 évvel ezelőtt vette fel a diplomáciai kapcsolatot az akkori Osztrák-Magyar Monarchiával, mely kapcsolat azóta is töretlen és virágzó, ma már Japán és Magyarország között.

A jubileumi év tiszteletére a MÁV Szimfonikusok Kobayashi Ken-Ichiro vezetésével 2019 májusában turnéra indulnak Japánba, melynek legnagyobb szabású eseménye a tokyoi Suntory Hall-ban lesz, de több állomást is érint majd. A koncertkörúton részt vesz majd Rost Andrea világhírű szopránunk is. Az utazás előtt a programot Magyarországon is bemutatja majd az együttes.

A hazai és külföldi sztárokkal tűzdelt következő évad bérleteinek megváltására természetesen az eddigi bérletesek előnyt élveznek, hisz ők 2018. június 4-től újíthatják meg bérleteiket egy héten át. Akik cserélni szeretnének, azokat június 11-től várják, míg új bérletek megvásárlására június 18 -tól lesz lehetőség online és személyesen is a Zenekar Múzeum utcai próbatermében.

A MÁV Szimfonikus Zenekar arculatváltásáról Csúcs Krisztina, marketing vezető beszélt, amely megmutatja a zenekar helyét a hazai és nemzetközi klasszikus zenei palettán. Az együttes egyik legfőbb értéke az a közvetlen, sok évtizedes kapcsolat, melyet a zenekar tagjai egymással és közönségükkel kialakítottak. Az a családias és baráti közösség, amely a találkozásokat ünneppé teszi.

Célunk, hogy- az új arculattal is kifejezzük azt az összetartozást és nyitottságot, melyet a zene tesz teljessé. Az új arculat és a 2018-2019-es évad bérletezési időszakának nyitányaként rendezzük meg Open Day címmel a MÁV Szimfonikusok nyárindító ingyenes programját, mert hiszünk abban, hogy a zenét és annak ezer színét, hallgatóink mindennapi élményévé, életük nélkülözhetetlen örömforrásává tesszük – mondta Csúcs Krisztina.

Június 2-án, délután 15 órától, a zenekar művészeiből összeállított kamaraformációk a Károlyi kerttől az Egyetem téren át a Palotanegyed legszebb kertjeiben és terein zenélnek majd, nemcsak klasszikus stílusban. A mini koncertek kb. 15 perc hosszúak, és minden helyszínen különböző formációban és stílusban jelennek meg. A blokkok között negyed órás szüneteket tartanak, így egy kellemes sétával egyik helyszínről a másikra érve, valamennyit meghallgathatják az érdeklődők. A színtereken információs pontokat állítanak fel, ahol az új arculattal megjelenő szóróanyagok bérlet-, és jegyváltási információk, ajándékok érhetők el. A koncertek közötti időben a zenészek a helyszínen maradnak és várják a kérdéseket, az érdeklődést a zenével, koncertekkel, kulisszatitkokkal kapcsolatban.

A május 24-i sajtótájékoztatón részt vettek – Lendvai György a MÁV Szimfonikus Zenekar ügyvezető igazgatója, Csúcs Krisztina marketing vezető, Csaba Péter vezető karmester és művészeti vezető, Kesselyák Gergely karmester, Imre Boglárka a nemzetközi kapcsolatok és kommunikációért felelős vezető.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.