Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

Ízek, imák, szerelmek

Partvonal Könyvkiadó: Elizabeth Gilbert – Ízek, imák, szerelmek

GilbertA regényből készült filmet évekkel ezelőtt láttam és nagyon tetszett. A kedvenc filmem lett, dvd-n is megvettem. Julia Roberts főszereplésével csodálatos tájakat utaztam be, miközben a regény mondanivalója, amelyből a film készült, elgondolkoztató. A könyvet, amely őszinte, mély érzelmű és humoros, bár tíz éve jelent meg először, most vettem a kezembe.

Kultikus olvasmány, a szabadon gondolkodó lányok, asszonyok bibliája. Egy nő, aki nem akart többé megfelelni. Egy nő, aki elengedte a jelenét, és megtalálta a boldogságát. Egy nő, akiben magunkra ismerhetünk.

Elizabeth Gilbert önéletrajzi regénye spirituális utazásra hívja olvasóit. A főszereplő Liznek akit a regényből készült filmben Julia Roberts alakít mindene megvan, amiről egy nő álmodhat: gazdag férj, álomház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Az élete egyik pillanatról a másikra romokban hever, látszólag ok nélkül. A harmincéves írónő hirtelen elhatározásból elköltözik otthonról, és kilép a házasságából. Nekivág a nagyvilágnak, és egyéves világkörüli útnak indul, hogy végre rájöjjön, ki is ő valójában, és mit akar az élettől. Zarándoklata Itáliába, Indiába és Indonéziába vezet, ahol olasz dzsigolók, indiai guruk, indonéz gyógyítók között, varázslatos helyszíneken egészen új szemszögből tekinthet magára és az élet boldog pillanataira.

Az évfordulós kiadás új előszavában Elizabeth Gilbert személyesen is üzen rajongóinak.

1partjoPartvonal Könyvkiadó Kft. A Partvonal önálló kiadói márkaként több mint egy évtizede ismert és elismert szereplője a magyar könyvpiacnak. A kiadó az itthoni vásárok mellett minden évben jelen van a két nagy európai könyves seregszemlén, a frankfurti és a londoni könyvvásáron. Számos külföldön elismert kortárs író művét jelentették meg magyar nyelven, valamint klasszikus szerzőket is.

Honlap: www.partvonal.hu

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.