Search
csütörtök 18 április 2024
  • :
  • :

Paulaner Oktoberfest

Paulaner Oktoberfest 2018

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is a budapesti Kincsem Parkban lesz a Paulaner Oktoberfest szeptember 27-30 között. A rendezvény alternatívát kínál mindazoknak, akiknek személyesen nincs lehetőségük Münchenben megtapasztalni ezt az utánozhatatlan közösségi élményt – mondták a Paulaner Sörházban (MOM Park) tartott beharangozó sajtótájékoztatón szeptember 6-án, melynek moderátora Várkonyi Attila (DJ Dominique) volt.

Az eseményen részt vett Ever Drink Kft. ügyvezetője, Zimbo Perbál Kft. képviselői, Pécsi István a Kincsem Park igazgatója, Food Truck Catering képviselői, Magna Cum Laude, Beatrice, Nagy Feró, Curtis és a Magyar Virtuózok.

A fesztiválra látogatók a hazai kézműves sörfőzdék sörkülönlegességeit kóstolhatják meg péntektől – vasárnapig. A bajor és hazai gasztronómiai kirándulást pedig a népszerű Food Truck Catering biztosítja majd egész nap.

1NagyFerojoA szórakozásról is gondoskodnak, koncertekkel, német hagyományőrző sramli zenével, vidámparkkal, a délutáni órákban térítésmentes gyerek programokkal – bungee jumping- trambulin, kisállat simogató, kézműves foglalkozások, a Lovas Színház tagjainak bemutatói – várják a közönséget.

Az Oktoberfest hagyományaihoz igazodva, a délutáni és kora esti órákban pedig a Kincsem Park által szervezett agár, galopp, és lóverseny futamok lesznek.

A parkosított terület, lóversenypálya és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra szinte már a müncheni rendezvényhelyszín adottságaival vetekszik.

1FellepokjoPROGRAM A PAULANER NAGYSÁTORBAN:

Szeptember 27. csütörtök – Hivatalos megnyitó, Curtis, Follow the flow, Delta, dj. Szecsei
Szeptember 28. péntek – Tóth Gabi, Beatrice nagykoncert, dj. Dominique, dj. Hory
Szeptember 29. szombat – Soulful, Happy Gang, dj. Dominique, Animal Cannibals, dj. Thomx
Szeptember 30. vasárnap – Musikverein Harmonie Gerstetten 50 tagú német fúvós zenekar kiegészülve a
30 tagú Pilisvörösvári Német Nemzetiségi fúvószenekarral, dj. Thomx, MAGNA CUM LAUDE és Magyar Virtuózok produkció bővített felállásban

2DJDomjoZIMBO SRAMLI SÁTOR

Szeptember 27. csütörtök – Die Adlersteiner, Szomorer Jungs
Szeptember 28. péntek – Werischwarer Burschen
Szeptember 29. szombat – Lohr Kapelle, Heimattöne Kapelle
Szeptember 30. vasárnap – Szomorer Jungs, Die Spatzen

Az Oktoberfest első ízben 1810 októberében került megrendezésre a müncheni Terezia mezőn. A hagyományt Lajos trónörökös herceg és Terézia hercegnő esküvője teremtette meg, ahová München egész lakossága hivatalos volt. Az ünnepet a későbbiekben lóversenyekkel, mezőgazdasági vásárokkal színesítették. Az időjárási viszonyok miatt szeptember hónapban kezdődő Oktoberfest mára a világ legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát. Évente átlagosan 6 millió vendég látogat el az Oktoberfest-re a világ minden tájáról. A rendezvényen kizárólag a müncheni sörfőzdék vehetnek részt, kifejezetten az erre az alkalomra főzött sörkülönlegességeikkel.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.