Search
péntek 19 április 2024
  • :
  • :

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő

Átadták a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőt

Átadták a csillaghegyi strandfürdő új fürdőegységét 2018. október 31-én. A 7800 négyzetméter területű fedett, 12 új medencének helyet adó fürdőépülettel bővült a strand, amely új nevet kapott, ezután Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő néven üzemel tovább. A 3,9 milliárd forintos beruházás finanszírozója a III. kerület Önkormányzata, a Fővárosi Önkormányzat, és cége, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

Tarlós István főpolgármester a megnyitó ünnepségen elmondta, hogy a csillaghegyi strandfürdő Budapest egyik legrégebbi, legnagyobb területű és mindig is az egyik legszebb strandja volt. Ma már az is elmondható, hogy az egyik legkorszerűbb is. A főváros új attrakciója illeszkedik Budapest hosszú távú elképzeléseihez, amelynek célja, hogy a ma még idényjellegű strandok egész évben üzemeljenek.

Mint mondta, ismét olyan beruházással gazdagodott Csillaghegy, Óbuda és Budapest egyaránt, amely emeli a környék hozzáadott értékét, hozzájárul az itt lakók és az idelátogatók színvonalas, szórakoztató, egészségtudatos életéhez.

3CsillagbelsoA 6000 négyzetméteres vendégtérben a sportolókat és az úszásoktatásra jelentkezőket 25×33 méteres, rövid pályás versenyek rendezésére is alkalmas medence, és egy 10×12 méteres tanmedence, finn- és infraszauna várja. A versenymedence képes vízilabda-mérkőzések rendezésére is.

A wellness részlegben élménymedencéket, pihenő- és masszázshelyeket alakítottak ki. Van szaunavilág, és gyermekparadicsom. Csúszdapark is látogatható.

Egy időben hatszáznál is több ember fürödhet a megújult strandon, amely napi szinten csaknem 1500 látogatót képes fogadni. A területen mozgássérült- és buszparkolót is magában foglaló 120 férőhelyes parkoló létesült. A parkban játszóterek, napozóteraszok állnak a látogatók rendelkezésére, valamint étterem és söröző is.

Szőke László, a BGYH vezérigazgatója visszaemlékezett, hogy 21 hónappal ezelőtt, 2017. január 26-án tették le az új fürdőegység alapkövét. Az épületben 7800 négyzetméternyi fedett fürdőt építettek, és így ez Budapest negyedik legnagyobb fürdőjévé vált. A fürdő hat szintből áll és felépült tizenkét új medence, két csúszda, valamint a már elkészült parkoló mellett, kialakítanak még egy 110 férőhelyes parkolót is. A fürdőbe került egy Barcsay Jenő által készített mozaik, amely a lebontott újpesti fürdőből került át.

Az eseményen részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter, aki a kerület országgyűlési képviselője, Bús Balázs a III. kerület polgármestere, és sokan mások …

Az ünnepélyes eseményt Czinege Szilvia, a BGYH értékesítési és marketing igazgatója vezette le.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.