Search
kedd 16 április 2024
  • :
  • :

FUTNISZÉP

FUTNISZÉP – IV. Mapei Szigligeti Félmaraton – II. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton

A versenyek újdonságait Keczán Pál főszervező, Juhász Attila az újHÁZ Centrum Zrt. igazgatóságának elnöke és Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője jelentette be sajtótájékoztatón Budapesten a Bárkert Bisztróban.

A Mapei támogatásával szeptember 14-én indul a Szigligeti és a Tihanyi Félmaraton.

A maguk nemében a Szigligeti és a Tihanyi Félmaratonok különleges események, s nemcsak amiatt, mert hazánknak mindössze ez a két félszigete van, hanem a táj és a pálya elrendezése, és még egy halom egyéb dolog miatt is, aki volt már, talán tudja – mondta Keczán Pál főszervező (címlapon balra). Ezek az események vonzottak minket, hiszen picit mindig outsiderként tekintettünk magunkra ebben a hatalmas flowban, amit versenyszervezésnek hívunk.

Markovich BélaKifejezetten büszkék vagyunk rá és örülünk annak, hogy a Szigligeti Félmaraton a MAPEI nevét viselheti, hiszen nemcsak egy hatalmas futó társaságot ismerhettünk meg ezzel az együttműködéssel, de egyben olyan embereket is, akikkel úgy érezzük, hogy tényleg egy irányba evezünk az élet vizén – mondta Markovich Béla a Mapei ügyvezető igazgatója, akitől azt is megtudtuk, hogy már 60-an jelentkeztek a kollégái közül a versenyre. 12-kor lesz Saucony 6 kilométeres, Polar 9 kilométeres és Mapei 21 kilométeres táv egyéni, MINI páros és Cornexi trió rajtja.

Két éve fogant meg bennünk az a gondolat, hogy egy kicsi, baráti versennyel folytatódjék a verseny, ahol átdumálhatjuk a régen látott barátokkal a világ nagy fonákjait, így jött létre a Napfelkelte Félmaraton, ami olyan esemény, ami nem besorolható egy tucatba – mondta Keczán Pál főszervező.

Az újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton augusztus 19-én indul.

JuhászAttila-UjhazA verseny azon kevés verseny közé tartozik, melyek A-ból B-be jutnak el, azaz a rajt és a cél nem egyezik. A központ a Káli-medence csodaszép falvacskája, Szentbékkálla tetején található.

Innen kora hajnalban buszokkal leszállítjuk a teljes mezőnyt a révfülöpi kikötőbe, ahonnan 05:30-kor elindul a Balaton két legnagyobb hajója, a Füred és a Badacsony katamarán a Balaton közepére, ahol kereken 05:52-kor felkel a nap – mondta Keczán Pál.

Egy olyan élményben volt tavaly részünk, ami túlzás nélkül életünk legszebbjei közé sorolható. Amint megpillantottuk a horizonton a Napot, majd több tíz kilométeren keresztül érkeztek az első sugarak a víztükrön, csodálatos volt! – mondta lelkesen Juhász Attila az újHÁZ Centrum Zrt. igazgatóságának elnöke, aki elárulta, hogy idén 120 kollégája nevezett be a versenyre. SzaboGyozo

A mezőny fél 7-kor köt ki Badacsonynál, ahonnan egy közös bemelegítést követően elindulunk 8 településen keresztül a magyar Toscana-nak is hívott Káli-medencébe, az északi part minden kétséget kizáróan legszebb tájegysége felé, majd rajta keresztül vezet utunk tovább, egészen Szentbékkálla templomtornya felé – folytatta az elnök.

Az eseményen megismertük Szabó Győző (fotón) és Molnár Áron színművészek felkészülését is életük első félmaratoni versenyére.

NagykovetekA Pegazusban aztán vár minket a jó Sári és Oli, Lufi kutyával és roppanós bécsikkel, bundázott kaláccsal, erdei gyümölcsökkel, aztán ebédre azzal az Istanadta babgulyással és a többi finomsággal.

Egyszóval, mire a falu felébred, mi már a templom tövében heverészünk díjátadó közben és élmény beszámolunk, szenvedünk, örülünk, beszélgetünk és eszünk-iszunk – tudtuk meg a részleteket Juhász Attilától.

Megismerhettük a FutniSzép nagyköveteit is a sajtótájékoztatón.

További információk: www.futniszep.hu

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.