Search
szombat 27 április 2024
  • :
  • :

Egy apró kérés

Egy apró kérés

1Egyapro_szorolapA Belvárosi Színház műsorán, az Orlai Produkció előadásában február 20-tól látható az Egy apró kérés című előadás, ahol elhangzik az ominózus apró kérés, amitől – nem csak a színpadon, de a nézőtéren is – mindannyian a falnak mennénk.

A fordulatokban gazdag vígjátékban egy különös játékot, egészen furcsa próbatételt láthatunk. Egy párkapcsolat kiélezett helyzetekbe kerül és mi, a nézőtéren drukkolunk a szereplőknek, mert a sziporkázó párbeszédek mögött nagyon komoly kérdések vetődnek fel.

Arnold sikeres építész. Megkapta élete legnagyobb felkérését: tervezzen látványos toronyházat Párizs közepére. Minden oka megvan az ünneplésre, erre is készül feleségével és legjobb barátjával és annak feleségével. Vidám estének néznek elébe, a két házaspár régi jó baráti viszonyban van. Kathrin, a felesége azonban váratlan hírrel érkezik haza, és egy pillanat alatt minden új megvilágításba kerül. A két házaspár olyan meglepő komikus játszmák és szópárbajok közepén találja magát, amelyeknek egyikük sem sejti a kimenetelét – de a nézőtéren mi sem!

A színdarab kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról szól őszintén, de cinkos humorral – a szerző Stefan Vögel komikusként kezdte pályáját -, és az a dramaturgiai csavar sem marad el, ami visszamenőleg felülír mindent. A fordító Zöldi Gergely.

5Apro

Szereplők: Debreczeny Csaba, Szávai Viktória, Mészáros Máté és Járó Zsuzsa, akiknek 2020. február 19-től drukkolhatnak a nézők a Belvárosi Színházban.

Az előadás Orlai Produkciós Iroda  https://orlaiprodukcio.hu/  és a gödöllői Művészetek Háza együttműködésében készült, Stefan Vögel darabját Rába Roland rendezte.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.