Search
péntek 19 április 2024
  • :
  • :

A király háborúja

A király háborúja – Peter Conradi – Mark Logue

„Mindig lesz olyan, hogy Anglia”

Jó hír az igaz történetek kedvelőinek, megjelent A Király háborúja című könyv!

A kiraly haborujaA király beszéde bestseller folytatása. Gondolom, sokan emlékezünk rá, hiszen Oscar-díjas film is lett belőle, amely világhírűvé vált. VI. György brit uralkodó – II. Erzsébet királynő apja – beszédhibáját Lionel Logue logopédus segítségével küzdötte le, aki híres volt furcsa módszereiről.

A Király háborúja – című könyv folytatja a király és tanára történetét, amely a második világháborúban játszódik. Lionel Logue, a tanár továbbra is bejáratos volt a Buckingam-palotába és fontos szerep hárult rá: támogatta a királyt Dunkerque sötét napjaiban és a normandiai partraszállás idején az 1945-ös végső győzelemig – és még azután is.

A könyv írói – Peter Conradi, a Sunday Times újságírója és Mark Logue, Lionel unokája -, remekbe szabott portrét festenek a két emberről és családjukról, a Windsorokról és Logue-ékról, ahogyan együtt néznek szembe Nagy-Britannia történelmének legnagyobb kihívásával.

A szerzők nem csak dokumentumokból merítenek, hanem a Logue-archívum kivételes anyagából is: Lionel és felesége Myrtle hátrahagyott naplóiból, levelezéseiből, amely élvezetesé teszi az olvasást.

A király háborúja az ATHENAEUM KIADÓ gondozásában jelent meg. Honlap: https://athenaeum.hu/

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.