Search
csütörtök 25 április 2024
  • :
  • :

Budapesti Operettszínház – Mosoly évada

Budapesti Operettszínház – Mosoly évada

4-KissBAttilaA színház évadbemutató sajtótájékoztatóján Kiss-B. Atilla főigazgató köszönetet mondott nézőiknek, amiért hűségesen kitartottak a színház mellett a pandémiás időszakban és figyelemmel kísérték az online felületeiken közzétett tartalmakat.

Azoknak a nézőknek is köszönetet mondott, akik nem igényelték vissza jegyeik, bérleteik árát. Bejelentette, a “Mosoly évada” nevet adták a Budapesti Operettszínház következő szezonjának.

A jövő évadban öt bemutatót tervez a Budapesti Operettszínház.

Szeptember közepén a La Mancha lovagja című produkcióval nyitnak.

4-BozsikYvetteOktóber 23-án Bozsik Yvette rendezésében Kálmán Imre Marica grófnő 1Maricacímű operettjét mutatják be, aki elmondta, hogy egy szép erdélyi tündérkertben képzelte el a teret. Az előadásban komoly szerepe lesz a színház balettegyüttesének is. Alkotótársként Krizsán Dániel és ifj. Zsuráfszky Zoltán koreográfus vesz részt a munkában.

2021. január 29-én A mosoly országa című Lehár-operett premierje lesz. A darabról Stephen Medcalf rendező videó üzenetében elmondta, hogy magával ragadó mű, szórakoztató, teli látványos jelenetekkel, vidámsággal és persze szomorúsággal. Majd kiemelte, hogy jól látszanak a darabban a nemzetiségi sztereotípiák is. 5-StephanMedcalf

6-BalazsZoltan2021. március 26-án bemutatják a Nine/Kilenc című musicalt. Rendezője Balázs Zoltán, a Maladype alapítója, akitől megtudtuk, hogy a darab Federico Fellini 8 és fél című önéletrajzi filmje alapján készült.

A mű szövegkönyve Arthur Kopit, a zene és a dalszöveg Maury Yeston munkája.

9-SomogyiSzilard2021. április 30-tól a Mata Hari című kémoperát láthatjuk Somogyi Szilárd rendezésében, aki garantálta, hogy nagyon izgalmas lesz a darab … 10-VarkonyiM

Az alkotó páros tagjai: Várkonyi Mátyás és Béres Attila.

A Nagyszínpadra visszatér az Abigél című musical, valamint Ábrahám Pál formabontó operettje, a Viktória.

Továbbra is látható A Szépség és a Szörnyeteg, a Csárdáskirálynő, a Diótörő, az István, a király, a János vitéz, a Mágnás Miska, a Menyasszonytánc, a Musicalmesék, Oszi boszi, a repülő nagyanyó, az Elfújta a szél, a Rebecca.

A Kálmán Imre Teátrum repertoárján olyan nagyszerű darabokból választhatnak a nézők, mint az Amerikai komédia, A Pendragon-legenda, a Dorian Gray, a Tajtékos dalok – Boris Vian revü, valamint újra lesz Dinner Show.

A Raktárszínházban pedig az Anne Frank naplója/A képfaragó, A régi nyár, a Jövőre, Veled, Itt!, a Lili bárónő, a Szegény Dzsoni és Árnika, illetve a Virágot Algernonnak című előadásokat láthatja a közönség.

A 2020/21-es évad 22-féle bérlete új bemutatókat, felújításokat és repertoáron lévő előadásokat egyaránt tartalmaz. A bérletmegújítás 2020. június 11-től augusztus 31-ig tart, új bérletek vásárlására 2020. június 11-től van lehetőség.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.