Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

Az Év Üzlete a XIII. kerületben

Átadták az Év Üzlete díjat a XIII. kerületben

Idén az Év Üzlete díjat a Vág utcai, Tóth-Rabóczki Kft. által 16 éve működtetett üzlet kapta, amely kizárólag gluténmentes termékek előállításával és olyan diétás termékek forgalmazásával foglalkozik, melyek mögött orvosi diagnózissal felállított betegségek állnak.

A díjat az Európai Kereskedelmi Naphoz kapcsolódóan, már 12 éve adja át a XIII. kerület Önkormányzata. Dr. Tóth József polgármester a díjátadáson elmondta, a cím értékét növeli, hogy azt a kerületben élők szavazatai alapján ítélik oda. Az idei évben összesen 574 db szavazat érkezett, a díjra jelölt üzletek között volt pékség, étterem, virág-, ruházati-, ajándék üzlet. A legtöbb szavazatot, összesen 331 db voksot a Tóth-Rabóczki Kft. által üzemeltetett, Vág utca 9. szám alatti üzlet kapta.

EvuzleteCim

Tóth Domonkos, a Kft. ügyvezetője, a díj átvételét követően köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak, melynek részéről korábban is mindig a megoldásokra való törekvés és a segítőkészség volt a jellemző. Mint mondta, büszke arra, hogy a XIII. kerületben tevékenykednek.

Az üzletről megtudtuk, hogy a cég kutatja az új technológiákat és megoldásokat, amelyekkel még jobb termékeket állíthatnak elő. Úttörők a piacon, mert nem csupán a gluténmentes táplálkozást szeretnék megkönnyíteni, hanem segítenek az embereknek pozitív változásként megélni az új táplálkozási szokásaikat. És szívesen megosztják a szakértelmünket az emberekkel, hogy segítsék őket az egészségük megtartásában. Napjainkban egyre több embert érint a glutén- laktóz érzékenység. Egyre többen ismerik fel, hogy különleges táplálkozási igényeknek megfelelően kell étkezniük. Az üzletre voksolók véleménye szerint a megfelelő élelmiszerek kiválasztásában nagyon sok embernek tud segíteni a bolt. Mindenki számára található megfelelő élelmiszer az üzletben. A glutén-, valamint laktózmentes és egyéb hasonló élelmiszerek palettája folyamatosan bővül.

2Evuzlete

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete 2008-ban alapította meg az “Év Üzlete” díjat. Az önkormányzat ezzel a díjjal azt a kereskedelmi vagy vendéglátóipari egységet részesíti elismerésben, amelyre a lakosok, a vásárlók, illetve a vendégek közül a legtöbben adják le szavazatukat. Főbb szempontok az udvarias kiszolgálás, az igényes és bőséges árukínálat, az üzlet esztétikus kialakítása.

Az elmúlt években az “Év Üzlete” díjat kapták:

2009: Láng Téka Könyvesbolt (Pozsonyi út 5.)

2010: Pengő Reál Élelmiszerbolt (Dunyov István utca 9.)

2011: Pöttöm Panna Gyermekruhabolt (Tára utca 20/a)

2012: Napsugár Étterem (Jász utca 65.)

2013: Mécsné Szamosvölgyi Melinda papír-írószer üzlete (Gyöngyösi utca 51/A)

2014: CBA Ipoly Élelmiszerbolt (Ipoly utca 3.)

2015: Luongo Kerékpárbolt (Katona József utca 3.)

2016: Éjféli Kiáltás Misszió Adománybolt (Palóc utca 2.)

2017: Angyalföldi Szociális Egyesület, Tahi út 74. szám alatti élelmiszerüzlete

2018: Bársonyné Tóth Katalin Hermina kreatív hobby üzlete (Futár utca 14.)

2019: C-SZENDVICS Kft. Vendéglátóüzlet (Tátra utca 14-16.)

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.