Search
péntek 26 április 2024
  • :
  • :

Junior Prima Díj 2020

Elismerés a jövőt formáló tehetségeknek … 1Junior

Immár 13. éve adják át a Junior Prima Díjat, amely az ifjú zeneművészek körében ma a legnagyobb presztízsű elismerés. A siker megszületésében segíti és inspirálja a fiatal művészeket, hiszen megfelelő anyagi és erkölcsi támogatást biztosít a kibontakozáshoz, amire a tehetség és a kőkemény munka mellett szükség van, hogy valaki a komolyzenei élet élvonalába kerüljön.

Az elismerést minden évben 10 fiatal művész kapja meg az MVM Zrt. támogatásával.

Idén november 26-án derült ki, hogy 2020-ban ki az a 10 fiatal zeneművész, aki megkapja a Junior Prima Díjat. Velük együtt már 130 kimagaslóan tehetséges fiatal zeneművész vehette át az elismerést és az ezzel járó díjat. A koronavírus miatt a díjátadó és a gálakoncert – ahol a díjazottak megcsillantották tudásukat is – az online térbe költözött, megtekintése ingyenes volt és regisztrációhoz sem kötött.

Díjazottak:

BereczMihaly

Berecz Mihály zongoraművész, Fürjes Anna Csenge operaénekes, Hotzi Mátyás gordonkaművész,

7Osztrovits

Osztrosits Éva hegedűművész, Kecskés D. Balázs zeneszerző, Láposi Dániel ütőhangszeres művész, zeneszerző,

9Varallya

Várallyay Petra hegedűművész, jazz-zongorista, zeneszerző, Mészáros Zsolt Máté orgonaművész,   Vida Mónika Ruth zongoraművész, Sztranyák Dávid basszusharsonaművész.

Zsűri elnöke: Dr. Vigh Andrea, Liszt -és Prima-díjas hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora. 

A zsűri tagjai: Marton Éva, Kossuth -és Prima Primisszima Díjas operaénekes, a Magyar Szent István Rend kitüntettetje – Fülei Balázs, Liszt -és Junior Prima díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kamarazene tanszékének vezetője – Boldoczki Gábor, Liszt -és Junior Prima díjas trombitaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára – Dráfi Kálmán, Liszt – díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora tanszékének vezetője – Fazekas Gergely, Zenetörténész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense – Fekete Gyula, Erkel-díjas zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés tanszékének vezetője – Binder Károly, Erkel-díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének vezetője – Balázs János, Kossuth -díjas zongoraművész, Liszt-, Prima-és Junior prima-díjas, Érdemes Művész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa – Jakobi László, Gordonkaművész, Cziffra Életműdíjas hangversenyrendező

A Junior Prima Díj nemzetközi elismerése

Számos Junior Prima Díjazott nem csak Magyarországon, hanem külföldön is kiemelkedő művésznek számít, a világ legjelentősebb hangversenytermeiben lép fel, hiszen a díj nem csupán pénzbeli juttatás, hanem lehetőség is egyúttal, ugródeszka a hírnév felé.

1juniorprimaCim

Büszkék vagyunk rá, hogy az MVM Zrt. az elmúlt közel másfél évtizedben immár 130 kimagaslóan tehetséges fiatal zeneművésznek adta át ezt az elismerést. Közülük sokan a nemzetközi zenei élet kiemelkedő tagjává váltak. A járványhelyzet miatt idén először az online térbe költözött a díjátadó, ennek azonban pozitív hozadéka is volt, mégpedig az, hogy a fiatal tehetségek által teremtett élményt egy estére bárki számára elérhetővé, élvezhetővé tettük – mondta Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.