Search
szombat 27 április 2024
  • :
  • :

Filharmónia

3FilharmoniaHangolódjunk az ünnepekre klasszikus zenével 

A Filharmónia Magyarország virtuális koncerttermében igazi zenei tűzijátéknak lehetünk a részese decemberben. Az élő közvetítéseket ráadásul otthon, a kedvenc fotelünkbe ülve hallgathatjuk.  Fogjunk hát egy pohár pezsgőt a kezünkbe és adjuk át magunkat a zenének!

December 9-én a Veszprémi Érseki Palotából közvetítik Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertjét.

Az estén Sebestyén Márta és Andrejszki Judit szól önökhöz az angyalok hangján, a pásztorok szerepét nem más tölti be, mint Szerényi Béla, Ifj. Szerényi Béla és Szerényi Domonkos tekerőlantművészek, valamint Szabó Zoltán dudaművész. A színes műsor különböző tájegységek hagyományos betlehemi szokásait és értékeit eleveníti fel, meghitt hangulatot teremtve ebben a csodálatos adventi időszakban.

December 11-én Magyarországra érkezik a világhírű Olga Kern zongoraművésznő, aki az Óbudai Danubia Zenekar partnereként lép fel a pécsi Kodály Központban. Vezényel Vajda Gergely.

A csodálatos zongora ismét megmutatja szépségeit, ezúttal a világhírű Olga Kern játékán keresztül. Nemzetközileg elismert zsenialitásán túl személyisége is hozzájárul élénk színpadi jelenlétéhez, szenvedélyes, magabiztos játékához és rendkívüli technikájához, ezzel hódítva meg rajongóit és a kritikusokat. December 11-én a zongoraművésznő és az Óbudai Danubia Zenekar közös estjén páratlan élményben lehet része a nézőközönségnek, melyhez el sem kell hagynia otthonát.

December 14-én újra Pécsről jelentkeznek a világ 10 legjobb zenekara között számontartott Budapesti Fesztiválzenekarral és Baráti Kristóf hegedűművésszel.

A Budapesti Fesztiválzenekar sikerei nemzetközi szinten kimagaslóak, ugyanis a Grammy-díjra jelölt zenekart a világ tíz legjobbja közt tartják számon. A New York-i Carnegie Hall és Lincoln Center, a bécsi Musikverein, a londoni Royal Albert Hall és Barbican Centre színpadai után a Kodály Központból is hallhatjuk őket december 14-én Baráti Kristóf hegedűművész közreműködésével, aki többek között 2010 óta a hegedűsök Oscar-díjának tekintett Moszkvai Paganini Verseny első díját is magáénak tudhatja.

December 15-én a régizene legkiválóbb magyarországi képviselője, a Vashegyi György vezette Orfeo Zenekar online koncertjét közvetítik a kaposvári Csiky Gergely Színházból.

Filharmonia

A páratlan zenei élményeknek legyenek a részesei, kövessék a virtuális koncerteket! A decemberi közvetítések elérhetők:

A közvetítések elérhetők a Filharmónia Magyarország Youtube csatornáján https://www.youtube.com/channel/UCsFeibl6aoF-qB5OiSZ_XkQ

Filharmónia weboldala: www.filharmonia.hu

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.