Search
kedd 23 április 2024
  • :
  • :

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Tegyük közösen szebbé a Karácsonyt!

GyermekLogoA 2020-as év rendhagyó volt, mindenki számára. Itt az év vége, és az ünnepek is rendhagyóak lesznek. Mindenhol elmaradnak a karácsonyi rendezvények, előadások, a munkahelyi és iskolai összejövetelek, és a családok is biztosan csak szűkebb körben gyűlnek össze.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak és támogatóinak is más formában kell segítséget nyújtani és örömet okozni azoknak, akiket ez az új helyzet a legjobban sújt. A „Mindenki Karácsonya” jótékonysági eseményük sajnos elmarad, melyet idén 21. alkalommal rendeztek volna meg támogatóikkal közösen.

Mégis, hogyan lehet segítséget nyújtani és örömet szerezni azoknak, akiket ez az új helyzet a legjobban sújt: a nehéz körülmények között élő gyerekeknek és családjaiknak?

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elkötelezett, és örömmel vállalta az ajándékozás megszervezését, lebonyolítását, és ennek költségeit idén is.

Gyermekmento

Tegyük közösen szebbé a karácsonyt!

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és támogatói – az OTP Bank, a Westend Bevásárlóközpont és a Spar Magyarország Kft. – háromszáz hátrányos helyzetű gyermek karácsonyát teszik szebbé ajándékaikkal, melyeket a Gyermekmentő Szolgálat segítségével az alábbi három intézményen keresztül juttatnak el hozzájuk: a Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítványnak, a Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnáziumnak és az Oltalom Karitatív Egyesületnek.

Továbbá a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az E.ON Hungária Csoport támogatásával csaknem 6 millió forintot tesz a karácsonyfa alá. A Gyermekmentő Szolgálat egy országos pályázat keretében beérkezett kérelmek közül választotta ki azt a 193 magyarországi kisiskolást, akik nehéz szociális helyzetben lévő családban nevelkednek, ám tanulmányi eredményük és szorgalmuk kitűnő. Ezek a gyerekek és családjaik egyenként 30 ezer forintot kapnak karácsonyra.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ezúton is köszöni támogatóinak segítségét, hogy ajándékaikkal több száz gyermek és család ünnepét tették szebbé és boldogabbá. Reméli, hogy jövőre már nem csak távolról segíthet a gyerekeknek, hanem vendégül láthatja őket hagyományos karácsonyi programjain, az Operaházban, a Parlamentben és a WestEndben.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.