Search
szombat 27 április 2024
  • :
  • :

Pályázat – zenei fesztiválok

Pályázati lehetőség klasszikus zenei fesztiválok számára

A magas minőséget képviselő művészeti fesztiválok programjának megvalósítását kívánja támogatni a pályázat.

Az országos ismertséggel rendelkező, folyamatosan – legalább 5 éve minden évben – megrendezett klasszikus zenei fesztiválok jelentkezését várják.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a pályázati forrással segítséget kíván nyújtani a jelentős művészeti értéket képviselő programsorozatok számára. A támogatott fesztiválokat a járvány második hulláma után lehet majd megvalósítani. A pályázat szakmai lebonyolítója a Filharmónia Magyarország, a rendelkezésre álló keretösszeg 200 millió forint.

A világjárvány miatt a kulturális élet fontos programjai maradnak el. A hazai kulturális élet szereplőinek okozott gazdasági nehézségeken igyekszik enyhíteni a kormányzati forrás. A  klasszikus zenei fesztiválok a hazai komolyzenei élet fontos részét képezik, ezért a pályázat célja olyan programok megtartása, fejlesztése, amely főként magyar közreműködők részvételét és foglalkoztatását garantálja 2021-ben.

Több évforduló is kötődik ehhez az évhez, a pályázat lehetőséget ad a társművészeti programok bevonására, innovatív ötletek megvalósítására is. A támogatás 5 millió forinttól 50 millió forintig igényelhető.

A pályázatok a vissza nem térítendő támogatásra 2021. február 22-én éjfélig nyújthatók be! Részletek a www.filharmonia.hu weboldalon találhatók.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.