Search
hétfő 29 április 2024
  • :
  • :

Ars Sacra 2021

Ars Sacra 2021 Fesztivál

 Tizenöt éves jubileumát ünnepli 2021-ben az EFFE Label-díjas Ars Sacra Fesztivál, amely a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal egy időben kerül megrendezésre.

A szervezők széles műfaji skálán várják az önkéntes művészi programok csatlakozását   határainkon innen és túl. Kiállítások, irodalmi estek, koncertek, filmvetítések, séták – összesen tizenegy műfajban kapcsolódhatnak a jelentkezők a rendezvénysorozathoz.

Jelentkezni 2021. június 15-ig lehet a honlapon, regisztráció és online programfeltöltés útján: https://ars-sacra.hu/

Küldetésünk, hogy olyan programokat kínáljunk a közönségünk és a kongresszus résztvevői számára, melyek bepillantást engednek a hit és szakralitás világába, valamint felmutatják a zsidó-keresztény tanításból és hagyományból táplálkozó európai kultúra értékeit – mondta Kolek Ildikó az Ars Sacra Alapítvány ügyvezetője.

Toroczkay Ilona művészeti igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy a fesztiválon való részvétel ingyenes, így olyan műsorokat várnak, amelyek – akár egy rövid ideig is – ingyenesen látogathatók, illetve lehetőleg az online térben is megtekinthetők.

A határidőig beérkezett regisztrációk az országosan 40.000 példányszámban megjelenő programfüzetükben is helyet kapnak. Lehetőség van határidőn túli feltöltésre is, amely rendezvények kizárólag a honlapukon jelennek meg.

Az idei esemény különleges, mert a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal összehangolva tartjuk, így a megszokottól eltérően egy héttel később, szeptember 13-án kezdődik az Ars Sacra Filmfesztivál – jelentette be Dragonits Márta a kuratórium elnöke.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.