Search
csütörtök 25 április 2024
  • :
  • :

Bach Mindenkinek 2021

Bach Mindenkinek Fesztivál 2021

Immár hagyományosan 2015 óta március 16-án kezdődik a Kárpát-medence legnagyobb kiterjedésű klasszikus zenei eseménysorozata a Bach Mindenkinek Fesztivál. A koronavírus nem tudta legyűrni a fesztivált, művészek százai kapcsolódnak be az előadásokba, akik a klasszikus zene óriásának alkotásain át szeretnének örömet vinni minél több ember életébe, határainkon innen és túl.

A fesztiválnak több szakasza lesz. A március 16-val kezdődő két hétben a Bach Mindenkinek Fesztivál honlapján, közösségi oldalain és videómegosztó csatornáján több mint 100 koncert lesz megtartva.

A fesztivál programját, eseményeit az online térben lehet követni: bachmindenkinek.hu

BACH MINDENKINEK FESZTIVÁL INGYENESEN ELÉRHETŐ ONLINE FELÜLETEI:

Facebook oldal  https://www.facebook.com/bachmindenkinek

Youtube csatorna  https://www.youtube.com/channel/UCBkjERfZzrnqDtFog8AXDmA

A streamelt koncertek mellett erre az évre készült felvételek, zenés beszélgetések, filmek is lesznek láthatók. Továbbá a korábbi évek nagyszabású koncertjeiből is található majd válogatás, mint például Bach János passiója, vagy hat csellószvitjének koncertfelvétele.

Kiváló művészekkel lehet majd találkozni az online térben, mint Perényi Miklós Kossuth-díjas csellóművész, Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester, Hegedűs D. Géza Kossuth-díjas színművész, Pitti Katalin Liszt-díjas énekművész, Rohmann Ditta Junior Prima Díjas csellóművész, de természetesen fellép a Bach Mindenkinek Fesztivál igazgatója, Kovács Zalán László tubaművész is. A kiemelkedő együttesek is méltó teret kapnak, mint például a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és az Operaház művészei.

Olyan jelentős intézmények működnek a fesztivállal együtt, mint a Művészetek Palotája, az Operaház, a MOM Kult, vagy a Gödöllői Királyi Kastély.

A szervezők a járványügyi szabályok hiánytalan betartása, az egészség védelme iránti elkötelezettség jegyében hozták létre az online koncerteket.

Nyáron elkezdik a szabadtéri koncerteket és bizakodnak, hogy szeptembertől már hangversenytermekben, templomokban, gyönyörű belső környezetekben is megtarthatják a továbbra is ingyenes koncerteket.

A fesztivál védnöke Vásáry Tamás Kossuth- és Prima Primissima Díjas zongoraművész, karmester. Fővédnöke: Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere.

 

Néhány kiemelt program:

Március 16. 10:00  Vásáry Tamás, Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, a Bach Mindenkinek Fesztivál védnöke, köszöntője

Március 17. 10:10  Visszatekintés Bach Mindenkinek Fesztivál 2019, részlet a Talamba Ütőegyüttes és a Cantores Ecclesiae Brass koncertjéből

Március 17. 11:00   Villámkoncert Kubík Tamás orgonaművész

Március 18. 12:00   Villámkoncert Demeniv Mihály harmonikaművész

Március 19. 12:30   Villámkoncert Flautett Fuvolakvartett

Március 19. 13:00   Villámkoncert Szászvárosi Sándor – csellóművész, Tóka Ágoston – orgonaművész, Ölveti Mátyás – csellóművész, Cser Péter – basszus énekművész

Március 20. 15:00   Villámkoncert Bábel Klára hárfaművész és Kovács Zalán László tubaművész

Március 21. 16:00   Az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola növendékeinek koncertje

Március 21. 19:00  Bach Mindenkinek Fesztivál online köszöntő Kovács Zalán László – fesztiváligazgató, tubaművész

Március 22. 19:00   Nagykoncert Bach Mindenkinek Fesztivál 2020 megnyitó az Eiffel Műhelyházból

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.