Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Indulnak a táncházak a Fonóban

Indulnak a táncházak a Fonóban – koncertekkel

Júniusban koncertekkel egybekötve minden szombat este népzene szól a Fonó Budai Zeneházban és most már a szabályozások szerint táncolni is lehet!

  1. június 5.   19.00 Bazseva koncert és táncház

Öt fiatal bazsevás 2013-ban elhatározta, hogy megmutatja, a magyar népzene sosem mehet ki a divatból, hisz megunhatatlan, mint a hazaérkezés. A Budapesten és annak agglomerációjában élő zenész fiatalok – akiket összeköt a magyar népzene szeretete – közös zenei anyanyelvünkön, az „anyazene” autentikus nyelvén szólnak hozzánk. Eredeti formájában, egyszerű teljességében, mély hagyománytisztelettel.

  1. június 12.  20.30 Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes

Elfeledett legényesek című produkcióját láthatja a közönség. Az Elfeledett legényesek, az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes első olyan egész estés műsora, melyet Fundák Kristóf művészeti vezető kizárólag a férfi tánckarra alkotott meg. Énekmester: Fundák – Kaszai Lili. A műsor társkoreográfusa Fodor Mátyás.

Ezt követően TÁNCHÁZ a Pajtában

  1. június 19.  19.00 Erdőfű koncert és táncház

Az Erdőfű Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre. Tagjai mind elkötelezett hívei a Kárpát-medencei népzenei hagyomány hiteles előadásának, táncházakban és koncerthelyszíneken egyaránt. A zenei műhelynek is tekinthető kezdeményes célja, hogy átfogó képet adjon a magyarlakta területek és a velünk együtt élő etnikumok vonós népzenéjének sokszínűségéről, az adott vidék vagy falu sajátosságait tartva szem előtt. Első lemezük az elmúlt félévben jelent meg a Fonó gondozásában.

  1. június 26.  19.00 Muzsikás együttes koncertje.

A több, mint 45 éve alakult Muzsikás együttes Magyarország egyik zenei nagykövete. Elsőként sikerült elfogadtatniuk a világban a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Jelen vannak a legjelentősebb koncerttermekben, fesztiválokon, több fellépésük volt a New York-i Carnegie Hall-ban. Számos díj és kitüntetés birtokosai. Ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért Díj, a Liszt Ferenc-díj, a Magyar Örökség díj, a Kossuth-díj és a Prima Primissima díj. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőnek a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték. A Fonó Budai Zeneházban vendégük Kacsó Hanga énekesnő lesz. A koncertet követően Samu Zoltán és Zenekara muzsikál táncházat a Pajtában.

A zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályok szerint csak védettségi igazolvánnyal látogathatók a táncházak. A kormányrendelet értelmében a zenés-táncos rendezvényekre kiskorúak nem léphetnek be.

A gyerekeknek szombat délutáni családi programokkal kedveskednek

  1. június 5. 16.00 Paár Julcsi Hangoló: Kerekerdő – családi program
  1. június 12. 16.00 BaHorKa Társulat: Pletykázó asszonyok – családi program
  1. június 19. 16.00 Laposa Julcsi és a KALÁKA – lemezbemutató koncert – családi program
  1. június 26. 16.00 Guliba Társulat – Pásztorkodók – családi program

További információ: fono.hu

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.