Search
szombat 20 július 2024
  • :
  • :

COOP és MOB

COOP és MOB együttműködés

Egy újabb olimpiai ciklusban támogatja a Magyar Olimpiai Bizottságot a Coop Gazdasági Csoport, az erről szóló megállapodást a MOB székházában írta alá Pekó László a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke, Tóth Géza a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója és Kulcsár Krisztián a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A COOP Gazdasági Csoport megalapítása óta, immár 25 éve tartó – a cégcsoport igazgatósága által egyhangúlag támogatott – együttműködést, a következő négyéves időszakban a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnereként folytatja tovább a Coop, így a három hét múlva kezdődő tokiói nyári játékokra, a 2022-es pekingi téli olimpiára és a 2024-es párizsi világjátékra készülő sportolókat is támogatja majd az üzletlánc – mondta el Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A sportvezető kiemelte: a partnerek közül a COOP az előző ciklusban is az elsőként újította meg a megállapodását a MOB-bal. A 25 év során eddig összesen 6 nyári és 6 téli olimpián működtek együtt a cégcsoporttal.

Kulcsár Krisztián arról is beszélt, hogy a magyar csapattal sikeres olimpiára készülnek. Reményre ad okot, hogy a várhatóan 160 főnél nagyobb delegáció a riói csapatnál népesebb lesz, illetve több sportággal – íjászat, taekwondo, ritmikus gimnasztika, karate, kajak-kenu szlalom – szélesedik a paletta.

A Coop vásárlói ismét buzdíthatják a tokiói olimpia magyar résztvevőit

Tóth Géza a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója a rendezvényen elmondta, hogy az aláírással egy időben ismét elindult a Coop 2004-es athéni játékok óta minden olimpiát kísérő szurkolói kampánya is. Az idén #együttvagyunknagyok címmel elindított akció keretében Coop 2240 üzletében hajrá-szalagokon a vásárlók jókívánságokat, buzdító üzeneteket küldhetnek a sportolóknak. Majd hozzátette, ettől az évtől a Coop Üzletlánc digitális social media platformjain, elsősorban a több mint 600 ezres Facebook-oldalán keresztül is lehet buzdítani a Tokióban résztvevő magyar sportolókat. Ez annál is fontosabb lehet, mivel a járványhelyzet miatt ezúttal magyarok személyesen nem szurkolhatnak az olimpiai versenyeken.

A Coop kampányában négy sportoló: Jakabos Zsuzsanna olimpikon Európa-bajnok, és Cseh László, olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, Csipes Tamara, olimpiai-, világ- és Európa-bajnok kajakozó, valamint Kovács Sarolta, világ- és Európa-bajnok öttusázó segít az üzenetek gyűjtésében. Ők egyúttal betekintést engedtek olimpiai felkészülésükbe, amelyről az üzletlánc exkluzív tartalmakat készített közösségi média felületeire.

Az ünnepi eseményen az ötödik olimpiai részvételre készülő Cseh László arról beszélt, mennyire fontosak a sportolók számára azok, akik mögöttük állnak, így a szurkolók támogatása. „A 2017-es világbajnokságon a hazai közönség akkora pluszt adott, hogy onnantól már éreztem, csak könnyű dolgom lehet” – fogalmazott az úszó viccesen, aki azt is felidézte: a korábbi olimpiák idején is szívesen olvasta a szalagokon érkező üzeneteket. Ezeket ezúttal Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke juttatja majd el a magyar sportolóknak az Olimpiai Faluba.

Pekó László a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke a ceremónián elmondta, hogy a MOB-bal 1996 óta tartó együttműködés része a Coop Gazdasági Csoport társadalmi felelősségvállalási programjának, amely négy pilléren nyugszik.

Az olimpikonok és a MOB személyes részvételével immár 15 éve zajló Coop Rally, a különleges ellátást igénylő gyerekek támogatását célul tűző Coop Segély Alapítvány, a hátrányos helyzetű diákok továbbtanulását támogató Bartolák Mihály Alapítvány és az olimpiai felkészülést támogató, most kiszélesített partnerség folytatását az tette lehetővé, hogy a tavalyi évet a pandémia jelentette kihívások ellenére eredményesen tudta zárni az 1480 településen, 2240 üzletet üzemeltető cégcsoport. Csoportszinten növekedett az árbevétel, ami 2020-ban 645 milliárd forintot tett ki.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.