Search
péntek 19 július 2024
  • :
  • :

Hervé Koubi a Margitszigeten

Odüsszeia Mediterrán hangulatú Hervé Koubi balett

Sokan emlékezünk a Hervé Koubi társulat – a francia székhelyű algériai gyökerű csapat – 2019-es nagysikerű produkciójára a Margitszigeten. Akkor a mediterrán hangulatú trilógiájuk 2. darabját, a Barbár éjszakákat, adták elő, melyet most pénteken a 3. darab, az Odüsszeia követ július 16-án (21 órakor) szintén a Margitszigeti nagyszínpadon. Ha az időjárás túl szeles lenne, akkor – a levegőszámok biztonsága érdekében – az 1. darabot varázsolja a közönség elé az ismert formáció. Egy biztos: mindenképpen elvarázsolják majd a közönséget.

Hervé Koubi koreográfus újabb tánceposza határozottan mediterrán stílusú. Natacha Atlas, a nagyszerű arab énekesnő, aki ugyanúgy ismerője a klasszikus dallamoknak, mint az electropop műfajnak, 2015-ben találkozott Hervé Koubival, és ez a kötelék azóta sem lazult. Natacha Atlas zeneszerző társa Samy Bishai. Ő, aki korábban keleti táncosnő volt, most lélegzetelállító hangját adja ehhez a női jegyeket magán hordozó darabhoz, melyben zongorán kíséri Samy Bishai, és a dobos Anissa Nehari.

A színpadon Hervé Koubi 14 táncossal dolgozik, akik mind a Földközi tenger térségéből érkeztek. Az Odüsszeia eltávolodik Homérosz művétől, de a tenger, mint alapvető elem, és a nő, mint hős megmarad. Ezt a hatalmas és érzéki koreográfiai hullámot már nemcsak az Odüsszeusz korából ismert epikus csaták díszítik, hanem egy tenger kulturális kötelékeit, vándorlásait és viharait is felfedi, egy tengerét, amely összeköti és tovább sodorja az életeket.

Fotók: Margitszigeti Színház/Éder Vera – Hervé Koubi Odüsszeia fotó: Véronique Chochon

Információ: https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/herve-koubi-natasha-atlas-odusszeia/

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.