Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Blackpink – The Movie

Blackpink – The Movie

Dél-koreai lánybanda koncertfilmje a mozikban

A világpremierrel egy időben, augusztus 4-én és 8-án érkezik a hazai mozikba a megalakulásának 5. évfordulóját ünneplő, toplistás dél-koreai lánybandáról készült mozifilm. A Blackpink – The Movie koncertfelvételekkel és személyes hangulatú interjúkkal várja a műfaj rajongóit.

A dél-koreai Blackpink jelenleg a legnépszerűbb női zenekar a világon, a K-pop (koreai popzene) világraszóló sikertörténetének részeként a BTS fiúbandával együtt a műfaj csúcsát képviselik. A legnagyobb dél-koreai szórakoztatóipari vállalat, az YG Entertainment égisze alatt 2016 óta tartó karrierjük során számos Guinness rekordot megdöntöttek már, köztük a 24 órán belüli legtöbb Youtube-videó megtekintést is ők produkálták.

Legnézettebb videóik nézettsége bőven 1 milliárd feletti a női zenekarok közül ők rendelkeznek a legtöbb feliratkozóval a Youtube és a Spotify oldalakon. Az együttes 2020 őszén megjelent új lemezére mindössze néhány óra leforgása alatt több mint 1 millió előrendelés érkezett.

Jisoo, Jennie, Rosé és Lisa a 2016. augusztus 8-i debütáló fellépésük óta hatalmas rajongótábort szereztek, a csapat egyedi stílusú, látványos fellépéseivel a hazánkban is egyre népszerűbb dél-koreai popzene legnagyobb sztárjai közé emelkedett és produkcióival magára vonta a zenei világ figyelmét. A zenekar 2021-ben egy vadonatúj mozifilmmel ünnepli 5 éves fennállását, amely a világturnék és stadionkoncertek látványos felvételei mellett a kulisszák mögé is betekintést nyújt, bemutatva a szupersztárrá válásuk kihívásokkal teli történetét.

A Blackpink – The Movie címmel világszerte csak egy-egy estére mozikba kerülő alkotást egy különleges ajándéknak szánják a „Blink”-nek elnevezett rajongótáboruknak, hogy velük együtt idézhessék fel az együttes történetének és nagyszabású koncertjeinek legjobb pillanatait. A filmben számos toplistás zeneszámuk koncertfelvétele is szerepel, köztük az ’IN YOUR AREA’ (2018), ’THE SHOW’ (2021), így a K-pop műfaj rajongói világszerte átélhetik a Blackpink-koncertélményt.

Magyarországon csak augusztus 4-én és augusztus 8-án látható a film magyar felirattal a Pannonia Entertainment forgalmazásában.

A Cinema City hálózat összes mozija műsorra tűzi, emellett Budapesten a Corvin és Pólus Moziban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Csepeli Kultik Moziban is vetítik,

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.