Search
szombat 27 április 2024
  • :
  • :

Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár

Megnyílt a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren   

Egy év kihagyás után újra megnyitotta kapuit a főváros ikonikus téli ünnepe a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren. Gy. Németh Erzsébet, főpolgármester-helyettes és Faix Csaba, a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárt szervező Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója mutatták be az idei rendezvénysorozatot.

Megtudtuk, hogy közel ötven kézműves egyedi termékeivel és gasztronómiai különlegességekkel várja a látogatókat 2021 november 19. és december 31. között a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren. A szakmai zsűri által elbírált, közel ötven itt árusító hazai kézműves egyedi portékákkal készül az ünnepekre, ide sorozatgyártott tucatáruval nem lehetett bekerülni.

Mint mondták, fontos szempont volt, hogy a budapestiek is úgy érezzék, ez a vásár nekik is szól, és nem csak egy hangulatos turistalátványosság. Lényeges újítás, hogy idén speciális családi menüket és 1500 Ft-os egytálételeket is találunk az ízművesek gasztronómiai standjainál.

A vendéglátó egységeknél idén először kerül bevezetésre a készpénzmentes vásárlás, hogy ezzel is csökkenjen a járványügyi kockázat.

December 1- től 26-ig minden nap, 17.00 órától fényfestéssel készülnek a szervezők. A gyermekekről sem feledkeznek meg, december 5-én ugyanis ellátogat az igazi lappföldi Mikulás, Joulupukki a Vörösmarty térre. Az adventi hétvégéken pedig közös gyertyagyújtásra várnak majd mindenkit.

 

Az Adventi – és Karácsonyi Vásár látogatása ingyenes, de hogy vigyázhassunk saját, és mások egészségére is az adventi időszakban, a jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően – védettségi igazolványhoz kötött.

Az ünnepélyes megnyitón a Fourtissimo Jazz Orchestra szolgáltatta a zenét.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.