Search
vasárnap 28 április 2024
  • :
  • :

Buena-Vista-Adios

Buena Vista Social Club – Adios zenés dokumentumfilm

A világhírű kubai világzenei társulat tagjai az Adios című zenés dokumentumfilmben visszatekintenek közös történetükre.

Több mint húsz év telt el azóta, hogy megjelent a Buena Vista Social Club első albuma és Wim Wenders róluk készített, Európai Filmdíjjal és számos további fesztiváldíjjal elismert, Oscar-díjra jelölt mozifilmje.

Az együttes 1997-es lemezével robbant be a köztudatba, és amellett, hogy muzsikájukkal új színeket festettek Kuba páratlanul sokszínű zenei palettájára, utánozhatatlan hangulatú koncertjeikkel a világ minden tájára – köztük Magyarországra is – magukkal vitték a vibráló latin életérzést.

A most mozikba kerülő folytatásban, Lucy Walker –  Adios című dokumentumfilmjében a zenekar tagjai felidézik zenei karrierjük történetét, megtudjuk milyen hihetetlen véletlenek sorozata hozta őket össze, miközben az akkori Kuba hétköznapjaiba is betekintést nyerünk.

Természetesen koncertfelvételek sem hiányoznak a filmből, az együttes amerikai és angliai turnéjáról láthatunk részleteket.

A sajtóvetítésre úgy ültem be, rám fér egy kis vidámság, de e helyett a meghatottságtól a szememet törölgettem titokban. A történetek, amelyek az élet, a család, az emberek és a zenélés végtelen szeretetéről szól, megérintik a lelket és még a karácsonyra is ráhangol!

A film december 16-tól érkezik a mozikba. Budapesten a Corvin, Toldi, Művész és Tabán moziban vetítik, emellett országszerte számos helyszínen, többek között Szegeden, Pécsett, Miskolcon, Kecskeméten, Szombathelyen, Szolnokon, Szentendrén, Cegléden, Sárospatakon és Berettyóújfalun is bemutatják.

A filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik a Pannonia Entertainment forgalmazásában.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.