Search
vasárnap 23 június 2024
  • :
  • :

2022-ben a MATE az EFOTT házigazdája

Együttműködést kötött a MATE és az EFOTT

2022-ben a MATE az EFOTT házigazdája                    

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) idei házigazdája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). Az agrárfókuszú intézmény profiljában központi szerepet kap a fenntartható jövő biztosítása, így a koncertek és a szórakozás mellett ehhez illeszkedő témákkal és praktikus tippekkel ismerkedhetnek majd a fesztiválozók 2022. július 13-17. között Velencén.

Az egyetemisták egyik legfőbb találkozási pontjaként ismert EFOTT kiváló lehetőséget jelent ahhoz, hogy interaktív, szórakoztató formában mutassák be a fiataloknak a mezőgazdaság, a környezetvédelem és a fenntarthatóság aktuális kérdéseit és azokat a hasznos ötleteket, melyekkel a lehető legegyszerűbben csökkenthetik ökológiai lábnyomukat a hétköznapokban. Emellett a szórakozás és a strandolás mellett értékes időtöltést biztosítanak majd sport- és kulturális programjaik, sőt a civil téren is fontos kérdésekkel ismerkedhetnek a fesztiválozók – mondta Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora az Educatio Szakkiállításon.

Dr. Lasztovicza Gábor, az EFOTT Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy napjainkban kiemelt figyelmet fordítanak a fiatalok a környezettudatosságra, így a magyar egyetemek életében is egyre több zöld megoldás jelenik meg. Mint mondta, idén a MATE egy olyan egyetemként csatlakozik az EFOTT családhoz, mely szakmai gárdájával a házigazdaság mellett ezt a fontos szempontot is képviselni tudja. Majd hozzátette: idén tehát a legsportosabb fesztivál titulus mellett a legzöldebb fesztivál címet is igyekszünk begyűjteni.

Az Educatio Szakkiállítás résztvevői részére nyereményjátékot is hirdetett a MATE, melyen az egyetem standján lehet részt venni. A pályaválasztás előtt álló fiatalok a játék keretében egy kérdőív kitöltésével közvetlenül jelezhetik a szervezőknek, hogy véleményük szerint mitől válik környezettudatossá egy fesztivál, továbbá milyen típusú fenntarthatósági programokon, workshopokon és tudatformáló előadásokon vennének részt szívesen az esti szórakozás mellett.

A MATE az oktatás-kutatás megújítása mellett küldetésének tekinti azt is, hogy hallgatói és munkatársai számára minőségi szabadidős programokat biztosítson. A most megkötött együttműködés az agrárpálya népszerűsítése mellett ezt is segíti, hiszen a hallgatók kedvezményesen juthatnak majd bérlethez és belépőhöz.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.