Search
szombat 20 április 2024
  • :
  • :

Berecz Mihály szólóestje – MVM Koncertek

Berecz Mihály szólóestje – MVM Koncertek – A Zongora-sorozat

 A Zeneakadémia Nagytermében március 23-án lép fel a fiatal zongoraművész, aki Arkagyij Volodosz beugrójaként már nagy sikert aratott 2021. január 12-én, a csak online módon közvetített koncerten (Bach: Goldberg-varációk), amelyet több ezer érdeklődő hallgatott meg.

Berecz Mihály ezúttal már közönség előtt tartja Bartók és Chopin műveire épülő koncertjét, amely a magyar-lengyel szerzők műveiből összeállított műsor Lutoslawski 2 etűdjével egészül ki.

A fiatal művész a budapesti koncert után hamarosan Katowiczében is eljátssza majd az említett lengyel-magyar programot.

A még csak 25 éves Berecz Mihály zongoraművész már aktív szereplője a hazai koncertéletnek. Zongora játékára, egyéni hangjára olyan művészek figyeltek fel, mint Kocsis Zoltán, Vásáry Tamás, Vashegyi György, Keller András és Malcolm Bilson. 16 évesen már a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben játszotta el Ravel G-dúr zongoraversenyét Kocsis Zoltán vezényletével. Azóta számos magyar karmesterrel és zenekarral lépett fel. Külföldi fellépései közül kiemelkedik két berlini hangverseny, amelyet a Konzerthausban, illetve a Filharmóniában adott.

Berecz Mihály számos hazai és nemzetközi verseny nyertese, díjazottja. 2017-ben első helyezett lett a Debut Berlin és a II. Manhattan-i Zenei versenyen. 2018-ban megnyerte a londoni Királyi Akadémia Harriet Cohen Bach-díját. Tanulmányait Londonban a Royal Academy of Music Zongoraművész szakán végezte kiemelkedő teljesítménnyel. 2021-ben a zürichi Anda Géza verseny Liszt-Bartók különdíjasa lett, ugyanebben az évben megkapta a Junior Prima Díjat. 2022 januárjától a Liszt Ferenc Zeneakadémia kamaratanszékének tanára. 2022 februárjában a Ciffra Alapítvány tehetség díjasa.

Repertoárja rendkívül széles: Bachtól kezdve kortárs zeneszerzők műveiig terjed. Több zenekritikus is felső fokon nyilatkozott kifinomult, stílus- és kottahű, ugyanakkor felszabadult, energikus interpretációiról.

2022. március 23. (szerda), 19:30 óra – Zeneakadémia Nagyterem

Berecz Mihály zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”

 MŰSOR

Bartók: Szabadban,

Chopin: Négy mazurka, op. 24,

Bartók: Három etűd, op. 18,

Liszt: 12. magyar rapszódia

Bartók: Rapszódia, op. 1,

Lutosławski: Két etűd,

Chopin: Polonéz-fantázia, op. 61

Jegyek vásárolhatók a Zeneakadémia jegypénztárában és a www.azongora.hu honlapon.

A koncertekre az elmaradt MVM Koncertek jegytulajdonosai is regisztrálhatnak az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen.

Rendező: Jakobi Koncert Kft.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.