Search
szombat 20 április 2024
  • :
  • :

GardenExpo

A kertek bűvöletében – GardenExpo

Végre itt a tavasz, ideje nekilátni a kertünk szépítéséhez.  Aki szeretné egy kicsit megújítani az udvarát, a kertjét, vagy épp házvásárlás előtt áll, annak érdemes utánajárni a legfrissebb kerti trendeknek. A GardenExpon, a Budapest Arénában március 25 – 27 között az ország legnagyobb kerti életmód kiállításán rengeteg ötletet és izgalmas újdonságokat találunk a kertépítéshez és -felújításhoz.

A GardenExpón minden évben a kültéri életmód legnevesebb képviselői vesznek részt, akik mintegy 8000 négyzetméteres bemutatótérben várják, hogy feltérképezzük a kerti életmód márkákat és termékeket. A legújabb bútorok, grillek, pergolák, medencék, kerti eszközök és gépek közül választhatjuk ki azokat, amelyekkel megteremthetjük saját oázisunkat.

Ízelítő az aktuális irányzatokból

Sallangmentes elrendezések, a távol-keleti kultúrák lelki békéje jellemzik a 2022-es év egyik nagy trendjét, a zen kerteket, melynek alapvető elemei a bonsai-ok, bambuszok, szép kavicsok, valamint a víz. A természetes anyagok (fa, rattan, növényrostok), a monokróm színek használata, a fehér és a mészkő, azaz a letisztult dizájn éppúgy hódít idén, mint a kicsit bohémebb színvilág. A színes, mintás szőttesek, makramék, hippi stílusú tárgyak és az izgalmas falfestmények vagy épp a különleges pihenőhelyek – függőágyak, kültéri kanapék – egyaránt új arculatot tudnak teremteni a kertnek.

Legyen a kertünk a törzshelyünk!

Keressük meg azt a stílust, amellyel meseszép kertet varázsolhatunk magunknak. Választhatunk fenntartható, helyi klímához igazodó virágokat és fákat, ha azokat kedveljük, de a trópusi növényekből is jócskán akad választék.

A nagyszínpadon egyebek mellett magaságyás bemutatóval, ültetési tanácsadással, fametszési tanácsokkal készülnek szakértők, sőt, világhírű sportolókkal is találkozhatunk! Cseh László úszó és Mányoki Attila hosszútávúszó fognak beszélgetni a GardenExpo színpadán, azt követően pedig bemutatót is tartanak.

Aki előzetesen regisztrál a GardenExpo honlapján, értékes nyereményekhez jut. Elővételben kedvezményes áron lehet megvenni a belépőt, amit ráadásul teljes egészében levásárolható majd az Oázis kertészetben! A folyamatosan frissülő programok és a kiállítók újdonságai megtalálható a Facebook oldalon, ahol további nyereményjátékok vannak.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.