Search
szerda 24 április 2024
  • :
  • :

Klapka Központ

Klapka Központ ünnepélyes átadása

Budapest, XIII. kerületében olyan lokális kis központ jött létre, amely széles palettájú, minőségi szolgáltatásaival jelentősen növeli a környékbeli lakosság, illetve az itt megforduló állampolgárok komfortérzetét – mondta Dr. Tóth József polgármester a Klapka Központ átadóünnepségén.

6KlapkaA Klapka Központ élmény jellegét erősíti a kialakított játszó- és pihenőterület. Ennek a „zöld dombnak” a belsejében helyezték el az élelmiszer áruházat, valamint kisebb üzleteket. A Szolgáltatóház mellett esztétikus városi teret, a térbe futó korzót is kialakítottak, amely által betöltheti a terület egy 21. századi Agora szerepét is, hiszen nemcsak lehetőséget kínál a találkozásokra, eszmecserékre, de hangulatával kedvet is teremt hozzá.

A jelentős zöldfelület erősíti a rekreációs funkcióját a területnek, új arculatot adva a környéknek, több mint 10 ezer négyzetméteren.

A KÖZTI építészei: Marosi Miklós, Göcsei Sándor, Rabie Anisz által tervezett épület Média Építészeti Díjat is nyert. Látványos megoldás a zöld domb és az alá süllyesztett üzletrész és az ötemeletes, tortaszeletre hasonlító épület. A generál kivitelezést a LATEREX Építő Zrt. végezte. A 4,3 milliárd forintból történt beruházás 100 %-ban önkormányzati forrásból valósult meg.

3KlapkabelsoA Klapka Központ építésénél a legkorszerűbb építészeti megoldásokat alkalmaztak. Az épületben két szint a kereskedelmi terület, 15 kereskedelmi, szolgáltató, irodai egységgel és két orvosi rendelővel, a felső 3+1 emeleten pedig összesen 33 önkormányzati magas minőségű bérlakás kapott helyet. A burkolás, hőszigetelés, nyílászárók, és a hűtés/fűtési rendszere is extra hatékony, a lámpák mindenhol jelenlét érzékelők.

Az épület több megoldásával közel áll a passzívház besoroláshoz. Az épület belső helyiségeiben környezetbarát, energiafelhasználást csökkentő műszaki és technológiai megoldásokra helyezték a hangsúlyt a tervezők. A pinceszint 100 parkolóhelyéből 4 akadály mentesített, 2 elektromos üzemű és 74 „normál” gépkocsi parkolóhelyét alakították ki. A pinceszinten pedig 36 kerékpártároló is van.

A lakásokra pályázatot írt ki az önkormányzat. 1KlapkaCim

Az átadó ünnepségen részt vett Hiszékeny Dezső a XIII. kerület országgyűlési képviselője, Borszéki Gyula és Holopné Schramek Kornélia alpolgármesterek, önkormányzati képviselők, így Erdős László és Szabó Tamás. Moderátor: Palatka Lívia, a Közszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, valamint részt vettek a kerület lakosai és a sajtó képviselői.

Ünnepi műsort adott Auksz Éva magyar EMeRTon-díjas színésznő, táncos és Józan László a Vígszínház művésze.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.