Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Alma Kampány

Alma Promóciós Kampány tapasztalatainak értékelése – Most harapjon rá!


feldmanBefejeződött a magyar alma fogyasztását és vásárlását ösztönző promóciós kampány, a Most harapjon rá! szlogen jegyében. Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára, Daróczi László, az AMC ügyvezető igazgatója, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara NAK elnöke, Ledó Ferenc, a FruitVeB elnöke, Jordán László, a NÉBIH növény-, talaj- és erdővédelmi elnökhelyettese, Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője, a közreműködő áruházláncok képviselői sajtótájékoztatót tartottak a lezárult alma promóciós kampány tapasztalatiról 2016. december 12-én a Larus Étterem és Rendezvényközpontban.

A magyar lakosság korábban évente 30 kilogramm almát fogyasztott fejenként, ám ez a mennyiség mára a felére csökkent. A magyar alma fogyasztását és vásárlását ösztönző promóciós kampány, a Most harapjon rá! októberben kezdődött meg. A kampány az Agrármarketing Centrum, az FM, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a NAK, valamint a Nébih együttműködésével jött létre.

Eredményesen zárult az almafogyasztást népszerűsítő héthetes kampány, az akció ideje alatt rendezvényeken és az áruházakban hat tonna alma fogyott – közölték a szervezésben és lebonyolításban részt vevő szervezetek és cégek képviselői hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

1almav

A fogyasztásösztönző akció megszervezésére azért volt szükség, mert 25 év alatt Magyarországon az egy főre eső fogyasztás a felére, évi mintegy 15 kilogrammra csökkent – mondta Éder Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeriparért felelős alelnöke.

Magyarországon mintegy 7500 termelő évente 500-800 ezer tonna almát termeszt a gyümölcs-termőterület harmadán, mintegy 30 ezer hektáron. A gyümölcsfogyasztás népszerűsítése a döntően magyar piacra termelő gazdák miatt fontos – tette hozzá Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára.

A kampány az Agrármarketing Centrum, az FM, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a NAK, valamint a Nébih együttműködésével jött létre.

Dr. Mártonffy Béla, a NAK Országos Kertészeti Osztályának vezetője vezette a sajtóeseményt.

A december 10-ig tartó kampányban hét kereskedelmi áruházlánc – Aldi, Auchan, CBA, Lidl, Metro, Spar, Tesco – fővárosi és vidéki üzletei vettek részt.

Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.