Search
vasárnap 23 június 2024
  • :
  • :

Orgonák éjszakája

Orgonák éjszakája

Ha augusztus, akkor orgona! A Filharmónia Magyarország 2019-ben, hagyományteremtő szándékkal hívta életre az Orgonák éjszakája névre keresztelt rendezvényét, mely új megvilágításba helyezte az orgonát. Az eseményhez akár szervezőként is lehet csatlakozni és értékes nyereményeket nyerni!

A hangszerek királynőjének csodálatos hangjával augusztus 8-án megtelnek a templomok, terek, különleges helyszínek …

„Az esemény több szempontból is egyedülálló. Önmagában az orgona köré épített fesztivál jellegű esemény is kuriózumnak számít.  A Filharmónia Magyarország által szervezett nagy koncertek és flashmob jellegű megmozdulások mellett lehetőséget biztosítunk arra, hogy bárki regisztráljon és saját szervezésű programmal csatlakozzon az országos Orgonák éjszakájához. Ennek köszönhetően a rendkívül színes programok mögötti szervezői összefogás is kivételes.” – mondta Szamosi Szabolcs, a Filharmónia ügyvezető igazgatója, aki maga is orgonaművész.

Szamosi-Szabolcs

A regisztrálók különböző kategóriákba sorolt programokkal kapcsolódhatnak az eseményhez – melyek között megtalálható az orgonakoncert, az orgonás liturgia, de akár az orgonához kapcsolódó egyéni ötlettel, az előadástól a kiállításon keresztül a hangszer bemutatóig – az orgonak.ejszakaja@fiharmonia.hu  e-mail címen.

Tavaly az Orgonák éjszakája program keretén belül, több mint 100 regisztrált eseményen, 4 különböző országban, több mint 100 000 orgonasíp szólalt meg egyszerre, mellyel rekordot is döntött a rendezvény.

A programsorozat idén is tartogat különlegességet, egy – az eseményre komponált- orgonaművet, amely a múlt évhez hasonlóan “Közös hangként” megszólal minden programon, ezzel erősítve azt a kapcsot, amely összefűzi az Orgonák éjszakájának résztvevőit. Az Invocation című mű magában hordozza az Orgonák éjszakájának üzenetét, amely egyben az idei év kihívásai által létrejött összetartozást, hitet is jelképezi.

Orgonak

Engedje, hogy Önt is elvarázsolja az orgona hangja által életre hívott hangulatok széles skálája és a színes programok által nyerjen betekintést ennek a páratlan hangszernek a birodalmába, ismerje meg különlegességeit, amelyeket sokan nem is sejtenek.

További információ a www.filharmonia.hu weboldalon.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.