Search
kedd 23 április 2024
  • :
  • :

Alma kampány

Alma, a természet oltalma – Itt az almaszezon! 2Alma

Ismét elindította az alma fogyasztásösztönző kampányát az Agrárminisztérium (AM) és az Agrármarketing Centrum (AMC). Az ötödik éve megrendezésre kerülő népszerűsítési időszak célja az egészségtudatos vásárlásra és táplálkozásra való ösztönzés mellett az, hogy felhívja a vásárlók és a fogyasztók figyelmét a friss és ízletes alma nagyszerű hatásaira.

1AlmaCim

Az alma fogyasztásösztönző kampányt Budafokon, a Szomszédok Piaca előtti téren tartották október 8-án. Az eseményen részt vett Tarpataki Tamás az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára, Ondré Péter az Agrármarketing Centrum ügyvezetője, Karsay Ferenc Budafok-Tétény polgármestere és Németh Zsolt országgyűlési képviselő, a moderátor Cseke Panna volt.

1Szomszedok

„Alma, a természet oltalma” szlogennel hívják fel a vásárlók figyelmét arra, hogy a jó minőségű étkezési almafajtákat rendszeresen fogyasszák és az almafogyasztás váljon a családok napi étkezésének részévé. A kampány bemutatja az alma pozitív élettani hatásait, hiszen az alma nagyban javítja az általános egészségügyi állapotot, erősíti az immunrendszert és mérsékli a fáradékonyságot.

Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere a promóció sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy egyre többen keresik azt, ami nem mesterséges, ami nem instant, vagy hamis. Mint mondta, a piac egy olyan hely, ahol az igazit találhatjuk meg. Nemcsak a szabadföldi paradicsomot, vagy a néhány órával ezelőtt a fáról leszakított almát, hanem az emberi kapcsolatokat is … 3Almajo

Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelő helyettes államtitkára kiemelte, hogy a kampány legfontosabb célja az emberek figyelmének felhívása a jó minőségű, egészséges, magyar termékek fogyasztására. A gazdák a tavaszi járványhelyzetben is bebizonyították, hogy el tudják látni az országot élelemmel, ezért fontos, hogy a vásárlók az ízletes, zamatos, nem több ezer kilométerről érkező árut válasszák, ezzel is támogatva a magyar családok boldogulását és a gazdasági növekedést. Ráadásul a mostani járványhelyzetben nem lehet eléggé hangsúlyozni az alma egészséges élettani és betegségmegelőző hatásait, hiszen ahogy a régi magyar közmondás tartja: “napi egy alma – az orvost távol tartja”.

Ondré Péter az AMC ügyvezetője elmondta, hogy a december végéig tartó kampány kiemelt, két hetes időszaka alatt imázsfilm, rádió-, televízió, online-, és közösségi média hirdetésekkel kampányol az AMC, valamint december végéig számos kóstoltatáson találkozhatnak az ”Alma, a természet oltalma” szlogent viselő promóció üzeneteivel, és ismerhetik meg az alma jótékony hatásait, kezdve az immunerősítéstől a kiváló koleszterincsökkentő és fogyókúrába is hatásos vitamin és ásványi anyag tartalommal. Az alma szinte egész évben kapható, nagy mennyiségben áll rendelkezésre és a többi gyümölcsfajhoz képest tízszer annyi ideig tárolható.

Németh Zsolt, országgyűlési képviselő kifejtette, hogy a Szomszédok Piacán a magyar alma fogyasztását az agrárminisztérium azért is népszerűsíti, mert a piacnak kettős előnye van: a vásárlók minőségi magyar áruval és személyesen egymással is találkozhatnak. Aki magyar almát vesz, az nemcsak minőségit vesz, hanem támogatja a magyar termelőket is, erősíti a magyar közösséget a Nemzeti Összetartozás évében. Majd emlékeztetett arra, hogy már a reformkorban az öntudatos vásárlásra ösztönözték a vásárlókat – Vegyél, fogyassz hazait! – védte a hazai termékeket, termelőket és a piacot az Országos Védegylet ernyője alatt.

A sajtótájékoztató végén lehetőség volt megkóstolni a különböző almafajtákat, amely nagy sikernek örvendett.

A kampányról a legfrissebb információk az Agrármarketing Centrum honlapján https://www.amc.hu/almakampany/ megtalálhatók.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.