Search
szombat 27 április 2024
  • :
  • :

Várjon Dénes – MVM Koncertek

Várjon Dénes zongoraestje

Várjon Dénes szólóestjével folytatódik az MVM Koncertek – A Zongora-sorozatáprilis 20-án a Zeneakadémia Nagytermében. A live-streaming módon közvetített koncertre online jegyek vásárolhatók a www.azongora.hu honlapon.

A korábban bármelyik MVM Koncertek-sorozatra bérleteket vagy szólójegyeket vásárlók díjmentesen nézhetik meg és hallgathatják meg a koncertet az alábbi linken található kérdőív kitöltésével. Az ingyenes kuponkódra az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen lehet közvetlenül is jelentkezni. A rendezők ily módon is kísérletet tesznek az elmaradt és elhalasztott koncertek részleges ellentételezésére.

Az ingyenes csatlakozást biztosító kérdőív kitöltésének határideje április 18. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSellizvYNdu7G4xsRh2T6xipN2we-dSGvjcxvjbyc6d-1Lt5Q/viewform

Várjon Dénes

Igazi univerzális művész: kiváló szólista, elsőrangú kamarazenész, fesztiválok művészeti vezetője, elismert pedagógus. Kamarazenészként is a legnagyobbak között tartják számon, olyan kiváló partnerekkel dolgozik rendszeresen, mint Steven Isserlis, Tabea Zimmermann, Kim Kashkashian, Jörg Widmann, Leonidas Kavakos, Schiff András, Heinz Holliger, Perényi Miklós, Joshua Bell.

Szólistaként rendszeres meghívottja a nagy koncertsorozatoknak, a New York-i Carnegie Halltól a bécsi Konzerthauson át a londoni Wigmore Hallig, de ugyanilyen szívesen látott vendég a vezető zenekaroknál (Budapesti Fesztiválzenekar, Tonhalle Zenekar, Berlini Rádió Szimfonikus Zenekara, Szentpétervári Filharmonikus Zenekar, Orosz Nemzeti Zenekar, Kremerata Baltica, Academy of St. Martin in the Fields).

Karmester partnerei között olyan kiváló muzsikusokat találunk, mint Solti György, Végh Sándor, Fischer Iván, Fischer Ádám, Heinz Holliger, Horst Stein, Leopold Hager, Kocsis Zoltán. Rendszeres résztvevője a nagy nemzetközi fesztiváloknak az amerikai Marlborótól a Salzburgi Ünnepi Játékokon át az Edinburgh-i Fesztiválig.

  1. április 20-án, 19.30 óra – Zeneakadémia Nagyterem  Várjon Dénes zongoraestje – Nézők nélkül

MŰSOR:

Beethoven: Esz-dúr szonáta quasi una fantasia, op. 27/1,

Schumann: Kinderszenen, op. 15, Liszt: h-moll szonáta

Bővebb információ a www.azongora.hu oldalon.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.