Search
péntek 26 április 2024
  • :
  • :

Év Gyógyszerésze

Az “Év Gyógyszerésze” hatodik alkalommal, 2016-ban


A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a Magyar Gyógyszerészi Kamara, a Roche Magyarország Kft. támogatásával hatodik alkalommal hirdette meg az “Év Gyógyszerésze” pályázatot, az ARIA Hotelben, 2016. Március 22-én.

1GyogyszereszFacejo1A pályázat kiírását meghirdető sajtótájékoztatón részt vett: Dr. Mikola Bálint Magángyógyszerészek Országos Szövetsége elnöke, Prof. Dr. Szökő Éva Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöke, Fodor Enikő, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége Budapesti Szervezetének elnöke, Dr. Hodossy Lajos, a Roche Magyarország Kft. képviselője. A tájékoztatót vezette: Torjai Gábor, a Nero Solution Kft. ügyvezetője.

A szakmai zsűri tagjai: Dr. Mikola Bálint Magángyógyszerészek Országos Szövetsége elnöke, Prof. Dr. Szökő Éva Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöke, Dr. Samu Antal Magángyógyszerészek Országos Szövetsége alelnöke, Dr. Szabó Sándor Magyar Gyógyszerészi Kamara örökös tiszteletbeli elnöke.

A pályázat célja: Az „Év Gyógyszerésze” díjat és kitüntető címet elnyert gyógyszerésznek országos nyilvánosságot és kiemelkedő szakmai rangot adni munkájához, elismerve annak követésre méltó minőségét. A kiírók olyan gyógyszerészt kívánnak elismerésben részesíteni, aki példát mutat kiemelkedő szakmai teljesítményével, hatékony megoldások alkalmazásával és betegközpontú szemléletével a gyógyszerészi gondozásban, a gyógyszerellátásban és a gyógyszerfejlesztésben egyaránt.

A pályázat menete: Ezúton szeretnénk felkérni, hogy az Adatlap oldalon szavazatával jelölje meg azt a gyógyszerészt, vagy gyógyszerészeket, akik véleménye szerint méltóak lehetnek az Év Gyógyszerésze megtisztelő cím elnyerésére. Szavazatait postai úton a következő címen adhatja le: Nero Solution Kft. 1027 Budapest, Kapás u. 26-44. A épület. A szervező a szavazatok alapján rangsort állít fel. A 10 legtöbb szavazatot kapott gyógyszerész névre szóló felkérést kap a pályázaton való részvétel további részleteivel. További 10 gyógyszerészt a betegek szavazatai alapján rangsorol a szervező, akik szintén felkérést kapnak a pályázaton való részvételre.
A kiválasztott gyógyszerészeket ezután személyesen keresi fel a szervező, előre egyeztetett időpontban, ahol személyes beszélgetés keretében munkásságuk egészéről tudnak teljes képet adni.
A szavazáson megjelölt gyógyszerészektől a szervezők egy rövid publikációt várnak el, előre meghatározott témakörökben.

A pályázat témaköreit Dr. Mikola Bálint ismertette: Farmakoterápia management – a betegek edukációja. Gyakorlati tapasztalatok a gyógyszerészi gondozás területén. Hogyan javítható a betegek adherenciája. Beteg-adherencia antikoagulált betegekben. Véralvadásgátlóval kezelt betegek gondozásának jelentősége, protokollja. Önmenedzselés, önellenőrző gyors tesztek – a betegek edukációjának jelentősége. A pályázat nyílt, részt vehet minden aktív gyógyszerész. A pályázatokat a szakmai zsűri tagjai anonim módon bírálják el.

A szavazatok beérkezésének határideje: 2016. április 30.

Pályázati díjazás: A 2016-os év Év Gyógyszerészének választott jelentkező a páratlan szakmai elismerésen túl idén is értékes, szakmailag is hasznos ajándékban részesül. A díjátadásra a Gyógyszerészek XXVI. Országos Kongresszusán, Siófokon kerül sor.

Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.