Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Nemzetközi Gyermekmentő Karácsonya

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Karácsonyi rendezvényei 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) idén karácsonykor is ünnepi programokkal és sok-sok ajándékkal örvendeztet meg 2600 magyarországi és határon túli, nehéz anyagi körülmények között élő, rászoruló gyermeket.

„Mindenki Karácsonya” a WestEnd City Center Cinema City mozitermében

1GyermekjoDecember 10-én háromszáz hátrányos helyzetű gyermeket hív meg különböző budapesti és Pest megyei általános iskolákból, családsegítőkből, gyermekintézményekből az immáron hagyományosan megrendezésre kerülő „Mindenki Karácsonya” elnevezésű rendezvényre, hogy ezzel is szebbé és emlékezetesebbé tegye számukra a karácsonyt.

A Gyermekmentő Szolgálat huszonhetedik éve rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzatával közös karácsonyi programját. Immáron több éves hagyomány, hogy a Budapesti Operettszínház művészei részt vesznek a programsorozaton, hogy műsorukkal a rászoruló gyerekeknek egyedülálló és maradandó élményt nyújtsanak, ezzel kiszakítva őket a nehéz mindennapokból.

Az OTP Bank – a Gyermekmentő egyik legnagyobb és legrégebbi támogatója – a korábbi évekhez hasonlóan, idén is különleges meglepetéssel készült az eseményen részt vevő gyerekeknek. Igazi karácsonyi hangulatot, az ajándékozás örömét, a gondtalan játékot hozzák el számukra társasjáték formájában. Immár 19 éve az esemény helyszínét biztosító WestEnd City Center is ajándékcsomaggal és meglepetés műsorszámmal várja a gyerekeket. A szervezők arcfestéssel és édességgel is kedveskednek majd a kis vendégeknek.

Országházi Gyermekkarácsony

1GycimlapDecember 15-én az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén újra közösen szervezi meg az „Országházi Gyermekkarácsony” című programot melyre 800 nehéz anyagi körülmények között élő, általános iskolás gyermeket hívnak meg Magyarországról és a határon túlról.

Az Országgyűlés elnöke Kövér László átadja az Országház kulcsát egy napra a gyermekeknek. A meghívott gyermekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szórakoztatja majd és különböző interaktív programokon vehetnek rész, úgy mint buborékfújás, lufihajtogatás vagy kézműves foglalkozások. Találkozhatnak neves sportolókkal és zenészekkel, illetve idegenvezetők kalauzolják majd végig őket az Országház nevezetességein, sőt megtekinthetik az Országgyűlési Őrség díszőrség váltását is. A négyórás program összesen nyolc helyszínen zajlik majd. A program végén ünnepélyes ajándékátadásra is sor kerül, Kövér László, az Országgyűlés elnökének és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökének részvételével.

MKB Karácsonyi Gyermekgála

December 16-án, az Erkel Színház ad otthont az eseménynek, ahol a karácsonyi hangulatot idéző „A diótörő” című mesebalettet nézhetik meg a gyerekek.

Csajkovszkij „A diótörő”

1DiotoroA Gyermekmentő Szolgálat egyik legkedvesebb karácsonyi ajándéka ez az előadás. Csajkovszkij „A diótörő” előadása évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. 2018 decemberében visszatér az Erkel Színház színpadára Oláh Gusztáv legendás díszlete és a klasszikus balett hagyományait követő, de a 21. század táncművészeti elvárásainak megfelelő darab. A klasszikus zenei anyagra egy igazi diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreografált új mesebalettet. Az előadást három felvonásban táncolják a Magyar Nemzeti Balett művészei. A főbb szerepekben Földi Leát (Mária hercegnő), Oláh Zoltánt (Unokaöcs, Diótörő, Herceg), Bajári Leventét (Drosselmeier) és Radziush Mikalait (Egérkirály) láthatják.

Az MKB Bank 1500, az ország különböző részeiből és a határon túlról érkező, nehéz anyagi körülmények között élő gyermeket hív meg. Az előadással, az ajándékokkal és az ünnepi finomságokkal a bank szeretné szebbé, gazdagabbá és felejthetetlenné varázsolni a rászoruló gyerekek karácsonyát – a kezdetek óta mostanra már közel 27 ezer gyermek számára.

Madách Művészeti Iskola

Idén az állandó karácsonyi rendezvények kiegészülnek a Madách Művészeti Iskola és Sárközi Gyula jóvoltából a Bogármesék című előadással is, melyre 600 gyermeket hívtak meg különböző budapesti és Pest megyei általános iskolákból, családsegítőkből és gyermekintézményekből december 12-én, 18 órától a RaM Colosseumba.

Köszönet … 

2GyermekA rendezők idén köszönetet mondanak a BASF Hungária Kft-nek, a Semes Kóser Pékségnek, a Budapesti Operettszínháznak, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft-nek, a Penny Market-nek, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a METRO Kereskedelmi Kft.-nek, a Smile Palacsintának, a Spar Magyarország Kft-nek, a Magyar Pékszövetségnek és az UNIQA Biztosító Zrt.-nek, hogy ajándékaikkal emlékezetessé teszik a rászoruló gyermekek karácsonyát.

Fotó: Gordon Eszter.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.