Search
péntek 26 április 2024
  • :
  • :

Gazdasági évnyitó

Fókuszban: Gazdasági évnyitó

Senki kedvéért nem lassítunk alcímmel 2018. január 23-án a Boscolo Hotel Budapestben a HG Konferenciát rendezett.

1LepsényiA vitaindító előadást Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára kezdte: Milyen lehetőségeket és kihívásokat hoz 2018, és hogyan tudja segíteni a kormány a gazdaság bővülését témákban.

Majd Csepreghy Nándor Miniszterelnökség államtitkára, miniszterhelyettes előadása következett a fókuszált fejlesztéspolitika és a bürokráciacsökkentés eddigi eredményei és következő lépcsőfokairól. 1Csepreghy

1KerekasztalAz előadások után kerekasztal beszélgetések következtek. Az első témája: Tennivalók a vállalatoknál és a vállalatokért. Fejlesztési források és irányok, munkaerőhiány, export és szabályozási kérdések 2018-ban. A bérek, a foglalkoztatottság és a termelékenység várható alakulása.

Résztvevői: Bársony Farkas, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnöke, PWC Magyarország, partner. Dale A. Martin, a Német-Magyar Iparkamara (DUIHK) elnöke, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója. Krisán László, a BKIK elnöke, a KAVOSZ vezérigazgatója. Laufer Tamás, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) elnöke. Molnár Tamás, a NAV vámszakmai és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára, Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke, a MGYOSZ alelnöke. A moderátor: Szajlai Csaba, a Figyelő főszerkesztő-helyettese, a Trend Fm Nap vendége műsorának szerkesztő műsorvezetője volt.

A második kerekasztal témája: Mindent a 2018-ben a hazai pénzügyi piacon várható tendenciákról (megtakarítások, befektetések, új termékek, hitelezési trendek, kamatok, fejlesztési források, regionális különbségek).

Résztvevői: Dr. Balog Ádám az MKB Bank elnök-vezérigazgatója. Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója. Selmeczi-Kovács Zsolt, a GIRO Zrt. vezérigazgatója. Simák Pál, a CIB Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója. Szécsényi Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatója. Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. elnök-vezérigazgatója. A moderátor: Szajlai Csaba, a Figyelő főszerkesztő-helyettese, a Trend Fm Nap vendége műsorának szerkesztő műsorvezetője.

A harmadik kerekasztal témája: Éles versenyben a nemzetközi piacokon is. A legnagyobbak fejlesztési, terjeszkedési tervei. Potenciális veszélyek a piacokon és a globális trendek jelentette kihívások.

Résztvevői: Dr. Móré Attila, Alpha Befektetési Holding Zrt. elnöke. Oláh Zsanett a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója. Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója. Tibor Dávid, Masterplast Nyrt. Elnöke. A moderátor: Kutasi Judit, a Trend FM főszerkesztő-helyettese, műsorvezetője.

A negyedik kerekasztal témája: Multik élete Magyarországon – Fogyasztási kilátások az E-kereskedelem térhódításának tükréből.
Résztvevői: Ascsillán Endre, a GE Hungary alelnöke. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese. Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója. Orovica Szilárd, a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. ügyvezető igazgatója. Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezető igazgatója. A moderátor: Kutasi Judit, a Trend FM főszerkesztő-helyettese, műsorvezetője.

Majd Papp László, a Gartner magyarországi és bulgáriai képviselet vezetőjének előadását hallhattuk: Digitális transzformáció ígérete: költségek csökkentése bevétel növekedéssel témában.

Végül Tóth Tamás, az OPTEN Informatikai Kft. ügyvezetője tartott nagyon információ-gazdag előadást: 2017 az adatok tükrében, mit várhatunk 2018-tól – életképek a magyar gazdaságról – témában.

Jó nap volt, első kézből érdekes és hasznos előadásokat hallhattunk.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.